search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38
MENU CLOSE

«Ο ορισμός του hoax κυρία μου»: Τι έγραφε για τις Πρέσπες το φυλλάδιο που μοίραζε δασκάλα σε 12χρονα παιδιά (Pic)

30.01.2019 16:45
«Ο ορισμός του hoax κυρία μου»: Τι έγραφε για τις Πρέσπες το φυλλάδιο που μοίραζε δασκάλα σε 12χρονα παιδιά (Pic) - Media

 

Ένα απάνθισμα των hoaxes που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών αποτελούσε το περιεχόμενο του φυλλαδίου που μοίρασε δασκάλα σε παιδιά της ΣΤ΄ δημοτικού, σε σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, σε βάρος της δασκάλας διατάχτηκε ΕΔΕ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΔΕΚΜ “καταδικάζει απερίφραστα τη διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το λεγόμενο “Μακεδονικό ζήτημα”, σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος”.

“Ο εκπαιδευτικός”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση “οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες”.

“Το περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δασκάλα μοίρασε κείμενο σε μαθητές της που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων της, το θεωρούμε απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης”, διευκρινίζεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38