search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:44
MENU CLOSE

Το νέο παπούτσι της Nike κατηγορείται ως βλάσφημο και έχει προκαλέσει την οργή των Μουσουλμάνων

30.01.2019 18:02
Το νέο παπούτσι της Nike κατηγορείται ως βλάσφημο και έχει προκαλέσει την οργή των Μουσουλμάνων - Media

 

Θύελλα αντιδράσεων από πλευράς μουσουλμάνων έχει προκαλέσει το νέο «δημιούργημα» της Nike. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τα Air Max 270 που σύμφωνα με τους ορκισμένους -και οργισμένους- πιστούς, το λογότυπο που φέρουν στη σόλα τους απεικονίζει το όνομα του Αλλάχ, το οποίο…καταπατείται!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Σάικα Νορίν, ο οποίος ξεκίνησε μία διαδικτυακή διαμαρτυρία, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Change.Org υπό τον τίτλο «Η Nike οφείλει να αποσύρει το προσβλητικό παπούτσι με το όνομα του Αλλάχ από τις αγορές όλου του κόσμου». Αρχικός στόχος ήταν οι 15.000 υπογραφές, αλλά ήδη έχουν μαζευτεί πάνω από 14.000 υπογραφές.

Σε φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο θέμα, ο εμπνευστής της διαμαρτυρίας παραλληλίζει τη γραφή του ονόματος Αλλάχ στα αραβικά με την καλλιτεχνική απεικόνιση του λογότυπου Air Max.

«Η Nike κυκλοφόρησε το μοντέλο Nike Air Max 270 με το λογότυπό του στη σόλα που απεικονίζει τη λέξη Αλλάχ στα Αραβικά, το οποίο οπωσδήποτε θα καταπατηθεί, θα κλωτσηθεί και θα λερωθεί με λάσπη και βρωμιά» γράφει ο Νορίν προσθέτοντας ότι «είναι εξωφρενικό και αποτρόπαιο να αναγράφεται το όνομα του Θεού σε ένα παπούτσι».

Η Nike από την πλευρά της επισημαίνει ότι σέβεται όλες τις θρησκείες και λαμβάνει κάθε περιστατικό τέτοιας φύσεως σοβαρά, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας. Το λογότυπο της Air Max σχεδιάστηκε ώστε να απεικονίζει μία μοντέρνα εικόνα του λογότυπου Air Max και απεικονίζει το συγκεκριμένο λογότυπο και μόνο «Οποιαδήποτε άλλη έννοια προσδίδεται, είναι ακούσια» επισημαίνεται από την εταιρία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:44