01/04/2020 05:17:20

Ερντογάν: Απαιτούμε την έκδοση των 8 στρατιωτικών

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Καμία απόσυρση στρατευμάτων από την Κύπρο - Media

 

Την Τουρκία ετοιμάζεται να επισκεφτεί ο Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη εβδομάδα, και νέες απειλές, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, εκτοξεύθηκαν από τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε επικεντρώνεται και πάλι στον Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και «πραξικοπηματίες» τους οκτώ Τούρκους Αξιωματικούς και ζητά να επιστρέψουν. 

«Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να αποφεύγουν την έκδοση φυγόδικων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων. Η έκδοση τους απαιτείται από το διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες», αναφέρει χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. 

Στο ίδιο ανακοινωθέν αναφέρει ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα δικαιώματα της από τις Διεθνείς Συνθήκες στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της.

Πληροφορίες: hellasjournal 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.