search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:33
MENU CLOSE

Μαθητές ξήλωσαν από ΙΧ πινακίδες της ΠΓΔΜ – Μετά από πορεία «για τη Μακεδονία»

31.01.2019 13:57
Μαθητές ξήλωσαν από ΙΧ πινακίδες της ΠΓΔΜ - Μετά από πορεία «για τη Μακεδονία» - Media

 

Στο στόχαστρο μαθητών που πραγματοποίησαν πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες της ΠΓΔΜ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αποχωρώντας από το ΥΜΑΘ στο οποίο κατέληξε η πορεία τους και κινούμενοι προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάποιοι μαθητές εντόπισαν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες της ΠΓΔΜ και τις αφαίρεσαν, αφήνοντάς τες επιτόπου, ενώ πέταξαν και ένα αυγό. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εμφανίστηκε μετά από κάποια ώρα στο χώρο στάθμευσης, παρέλαβε το αυτοκίνητό του, όπως και τις πινακίδες και αποχώρησε.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Λευκό Πύργο και, κρατώντας σημαίες και πανό, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου φώναξαν συνθήματα κατά τη Συμφωνίας και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, αποκλείοντας για λίγη ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Η κίνηση αυτή μίσους κατά πολίτη της γειτονικής χώρας έρχεται λίγα 24ωρα μετά την άσκηση ΕΔΕ κατά δασκάλας δημοτικού που διένειμε έντυπο με εθνικιστικό περιεχόμενο σε παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21