search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:49
MENU CLOSE

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη μετά από μήνες έντασης και συγκρούσεων

31.01.2019 15:49
Αποχωρούν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη μετά από μήνες έντασης και συγκρούσεων - Media

 

Μετά από μήνες έντασης και συγκρούσεων, αποχωρούν από τη Λευκίμμη οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν «στρατοπεδεύει» στην περιοχή από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ύστερα από δέσμευση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την προσεχή Δευτέρα 04-02-2019, αποδεσμεύονται οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθεντο από διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας, για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις από 26-06-2018, απασχολούνταν στη λήψη αστυνομικών μέτρων για την ομαλή μεταφορά απορριμμάτων από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου στον Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης.»

Η παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, για να επιβληθεί η λειτουργία του τοπικού ΧΥΤΑ που έχει χωροθετηθεί σε ακατάλληλη περιοχή, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με συχνές διαμαρτυρίες κατοίκων που πολλές φορές κατέληγαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατούσε στην περιοχή ήταν οι καταγγελίες για ανάγκη υποβολής υπεύθυνης δήλωσης από κατοίκους της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να διασχίσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στα χωράφια τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30