26/05/2020 10:12:02

Θυμάστε αυτό το εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Σταδίου; Παίρνει ξανά ζωή - Δείτε τι γίνεται

Θυμάστε αυτό το εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Σταδίου; Παίρνει ξανά ζωή - Δείτε τι γίνεται - Media

 

Πρόκειται για ένα από τα πολλά όμορφα αλλά εγκαταλελειμμένα κτήρια του αθηναϊκού κέντρου.

Ο λόγος για το τετραώροφο γωνιακό κτήριο στα Χαυτεία, δίπλα στην Ομόνοια. Σύμφωνα με την Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ, το κτήριο αναμένεται να πάρει σύντομα ξανά ζωή, μετατρεπόμενο σε «Στέγη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπ. Εργασίας, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τη «διερεύνηση των δυνατοτήτων στήριξης του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη δημιουργία Στέγης Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό τη στέγαση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου».

«Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας αναπτύχθηκε η δυνατότητα στέγασης της δράσης αυτής σε ένα από τα εμβληματικά ακίνητα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του και των εποπτευόμενων φορέων του.

»Η δημιουργία της Στέγης Ελληνικής Επιχειρηματικότητας συμβαδίζει με τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, καθώς θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα ενισχύσει την προσπάθεια για την αναζωογόνηση του κέντρου της πρωτεύουσας.

»Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία στο αμέσως προσεχές διάστημα με συγκεκριμένα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.