06/12/2019 15:37:06

ΚΚΕ: Η ΕΕ στηρίζει το πραξικόπημα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα - Κατάπτυστο το ψήφισμα

ΚΚΕ: Καμία εμπλοκή στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς σε βάρος του Ιράν - Media

 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Βενεζουέλα, που αποτελεί απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον του βενεζουελάνικου λαού».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «το ψήφισμα, που από κοινού συνυπέγραψαν οι πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, υπερψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ενώ βρήκε υποστηρικτές ανάμεσα στους Πράσινους, η ηγεσία των οποίων τοποθετήθηκε με λευκό, όπως και η ναζιστική Χρυσή Αυγή» και προσθέτει «με κάτι τέτοιους, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να στήσει "προοδευτικά μέτωπα" ενάντια στην Ακροδεξιά και τους φασίστες".

«Το ψήφισμα στηρίζει ανοιχτά το πραξικόπημα των ΗΠΑ και συμμαχικών τους κυβερνήσεων, της ΕΕ και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στη Βενεζουέλα. Αναγνωρίζει "πρόεδρο" τον Γκουαϊδό, τη μαριονέτα των ιμπεριαλιστών και ζητάει την αναγνώρισή και στήριξή του από τα άλλα όργανα της ΕΕ και όλες τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών της. Το Ευρωκοινοβούλιο έχει αναλάβει -εδώ και πολύ καιρό- ρόλο σημαιοφόρου της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ - ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Συνιστά απύθμενο θράσος να εμφανίζεται σαν "υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας" το Ευρωκοινοβούλιο, που πρωτοστατεί, σε ρόλο "λαγού", σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, στο αιματοκύλισμα των λαών, από τη Γιουγκοσλαβία, μέχρι το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση ότι αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας, ότι απορρίπτει τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «ο λαός της Βενεζουέλας, όπως ο κάθε λαός, είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα και την ευθύνη να αποφασίζει για το δρόμο υπεράσπισης των συμφερόντων του και την εκλογή της ηγεσίας της χώρας του, χωρίς τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών».

Το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του «εκφράζει την αλληλεγγύη του στο βενεζουελάνικο λαό και τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας στην πάλη τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στην εξουσία των μονοπωλίων, για να απαλλαγεί ο λαός από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κρίση, να ανοίξει τον δρόμο της ευημερίας του, παίρνοντας στα δικά του χέρια την οικονομία και την εξουσία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.