search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:55
MENU CLOSE

Για καρτέλ στα ομόλογα κατηγορεί 8 ευρωπαϊκές τράπεζες η Κομισιόν

31.01.2019 18:32
Οι ελληνικές τράπεζες ετοιμάζονται «ρίξουν» έως και 8 δισ. στην αγορά ομολόγων του Δημοσίου - Media

 

Η αρχή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άσκησε διώξεις εναντίον οκτώ τραπεζών – χωρίς να τις κατονομάζει – με την κατηγορία ότι σχημάτισαν καρτέλ στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης το χρονικό διάστημα μεταξύ 2007 και 2012.

Η Επιτροπή ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι ορισμένοι χρηµατιστές-διαπραγµατευτές (traders) στις τράπεζες αντάλλαξαν εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες και συντόνισαν επενδυτικές στρατηγικές για την αγορά και πώληση ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

Ο συντονισμός έγινε κυρίως μέσω διαδικτυακών φόρουμ συζητήσεων, σημειώνει η Επιτροπή.

«Η Επιτροπή έχει ανησυχίες ότι σε διαφορετικές περιόδους από το 2007 ως το 2012, οι οκτώ τράπεζες συμμετείχαν σε καρτέλ το οποίο είχε σαν στόχο να διαστρεβλώσει τον ανταγωνισμό κατά την απόκτηση και τη διαπραγμάτευση ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Στις 20 Δεκεμβρίου, οι Βρυξέλλες είχε επιβάλλει ποινές για συμμετοχή σε καρτέλ ομολόγων στις Credit Suisse, Credit Agricole, Deutsche Bank και Bank of America Merrill Lynch.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:55