search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:46
MENU CLOSE

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Φρένο» στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής του «Άργους»

31.01.2019 18:41
Ασφαλιστικά μέτρα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του Άργους - Media

 

«Φρένο» στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής του πρακτορείου διανομής «Άργους» έβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με απόφασή της, προκειμένου να δοθεί χρόνος για την εξέταση πιθανής παράβαση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού, μετά από αίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για την αλλαγή αυτή, καθώς το «Άργος» είναι η μοναδική εταιρία διανομής εντύπων αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας «Άργος» αναμένει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε απόφαση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, η επιτροπή αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στα πλαίσια της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, αυτεπαγγέλτως και κατόπιν της υπ’ αρθμ. πρωτ. 7177/29.11.2018 αίτησης του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (άρθ. 25 παρ. 5 Ν3959/2011), σχετικά με την πιθανολόγηση παράβασης στην αγορά διανομής του έντυπου Τύπου, εξέδωσε σήμερα την 31η Ιανουαρίου 2019 απόφαση, για προσωρινή διαταγή, κατά της εταιρείας «ΑΡΓΟΣ ΑΕ», σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε να ανασταλεί η εφαρμογή της αναγγελθείσας μονομερώς από την ελεγχόμενη εταιρεία, ως μέλλουσας να ισχύσει από 1-2-2019 νέας εμπορικής πολιτικής αυτής, μέχρι την δημοσίευση της απόφασης επί της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, διότι πιθανολογείται η υ (άρθ. 2 Ν 3959/2011) και συντρέχει εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση, για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με άρθ. 25 παρ. 5 Ν 3959/2011 και άρθ. 16 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λόγω και της εν τοις πράγμασι (de facto) μονοπωλιακής θέσης της ελεγχόμενης εταιρείας στην αγορά της διανομής Τύπου (εφημερίδων και περιοδικών) στην ελληνική επικράτεια».

Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος του πρακτορείου Άργος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης δύο μεγάλων καθημερινών εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», καθώς και της εβδομαδιαίας «Παραπολιτικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:45