search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:43
MENU CLOSE

Κατασχέθηκαν δύο τόνοι κοκαΐνης αξίας… 500 εκατομμυρίων ευρώ

01.02.2019 07:17
Κατασχέθηκαν δύο τόνοι κοκαΐνης αξίας… 500 εκατομμυρίων ευρώ - Media

 

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την κατάσχεση στο λιμάνι της Γένοβας (βορειοδυτικά) ποσότητας δύο τόνων και πλέον ανόθευτης κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, που προερχόταν από την Κολομβία και είχε προορισμό την Ισπανία.

Η κατάσχεση αυτή είναι «η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια», τόνισε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας ότι αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας με τις αρχές της Κολομβίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν την 23η Ιανουαρίου, μοιρασμένα σε 60 σάκους στο εσωτερικό εμπορευματοκιβωτίου που είχε φορτωθεί σε πλοίο που απέπλευσε από την Κολομβία. Το πλοίο έκανε ενδιάμεσο σταθμό στη Γένοβα· επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Βαρκελόνη της Ισπανίας, όπου θα εκφορτώνονταν τα ναρκωτικά για να διατεθούν κατόπιν στην ευρωπαϊκή αγορά, κατά την ίδια πηγή.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη άλλη μια μεγάλη κατάσχεση στο λιμάνι Λιβόρνο (Τοσκάνη). Επρόκειτο για ποσότητα 640 και πλέον κιλών κοκαΐνης, αξίας περίπου 130 εκατ. ευρώ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:43