search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:44
MENU CLOSE

Η Ρωσία περιμένει το μήνυμα του Γκουαϊδό για να το μελετήσει

01.02.2019 13:18
Σε νέες διαδηλώσεις καλεί ο Γκουαϊδό για να πιέσει τον στρατό - Media

 

Το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να μελετήσει το μήνυμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουϊαδό προς την Ρωσία μόλις το λάβει, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ

«Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια μηνύματα. Εάν έρθει τέτοιο μήνυμα και όταν θα έρθει , θα το μελετήσουμε» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πεσκόφ , όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει ο Γκουαϊδό, στις οποίες έλεγε ότι έστειλε μηνύματα προς την Κίνα και την Ρωσία, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που αλλάξει η εξουσία, το Καράκας θα αντιμετωπίσει ‘με υπευθυνότητα‘ τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ο Γκουαϊδό υπογράμμισε μάλιστα ότι η αλλαγή της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα θα είναι προς όφελος της Ρωσίας και της Κίνας που είναι οι δύο μεγάλοι ξένοι επενδυτές της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Γκουαϊδό είναι πρόεδρος της βουλής. «Για μας δεν είναι αρχηγός του κράτους, δεν τον αναγνωρίζουμε με την ιδιότητα αυτή. Αρχηγός του κράτους είναι ο κύριος Νικολάς Μαδούρο, η κυβέρνηση του οποίου είναι ο εταίρος μας στην Βενεζουέλα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία προσβλέπει στην ανάπτυξη της συνεργασίας με το Καράκας ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αυτή. « Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση σ αυτή τη χώρα, ελπίζουμε και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Γενικά, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου , οι πολιτικές εξελίξεις στην Βενεζουέλα είναι εσωτερική της υπόθεση , το κύριο είναι να προστατευθεί η χώρα από τις επεμβάσεις τρίτων χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:44