16/02/2020 19:11:36

Ποια παιδοφιλία;... - «Επιδημία» βιασμών και αμβλώσεων καλογραιών καταγγέλλει περιοδικό

Ποια παιδοφιλία;... - «Επιδημία» βιασμών και αμβλώσεων καλογραιών καταγγέλλει περιοδικό - Media

 

Φαίνεται ότι η παιδοφιλία δεν είναι το μόνο πρόβλημα που η Καθολική Εκκλησία καλείται να αντιμετωπίσει με άμεσο τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα-βόμβα του επίσημου γυναικείου περιοδικού του Βατικανού, «Women Church World», διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το φαινόμενο σεξουαλικής κακοποίησης καλογραιών από ιερείς.

Το γεγονός ότι οι ιερείς έχουν τεράστια ισχύ επί των ταγμάτων, οδηγεί σε τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης των περιστατικών, με τις βιασμένες καλόγριες να υποχρεούνται να κάνουν μυστικά αμβλώσεις.

Η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική που πέρσι η διεθνής ένωση των ταγμάτων καλογραιών κάλεσε τα μέλη της να προχωρούν σε καταγγελίες όταν πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μελέτη της Αγίας Έδρα έδειξε ότι το φαινόμενο πήρε μεγάλες διαστάσεις σε αποστολές στην Αφρική τη δεκαετία του 1990, στην έξαρση της μάστιγας του AIDS, όταν οι ιερείς θεωρούσαν τις καλόγριες «ασφαλείς».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «αν η Εκκλησία συνεχίσει να κλείνει τα μάτια της στο σκάνδαλο -που γίνεται ακόμα χειρότερο, καθώς η σεξουαλική κακοποίηση προκαλεί εγκυμοσύνες και γίνεται αφορμή είτε για υποχρεωτικές αμβλώσεις είτε οδηγεί σε παιδιά που οι ιερείες δεν αναγνωρίζουν ως δικά τους- οι συνθήκές καταπίεσης των γυναικών στην εκκλησία δεν θα αλλάξουν ποτέ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.