search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00
MENU CLOSE

Και επίσημα νέος αρχηγός ΓΕΣ ο Γεώργιος Καμπάς

01.02.2019 16:06
Και επίσημα νέος αρχηγός ΓΕΣ ο Γεώργιος Καμπάς - Media

 

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βάρη στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), ο απελθών αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέδωσε τα καθήκοντα στον νέο αρχηγό, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Ο κ. Στεφανής στην ημερήσια διαταγή του τόνισε πως σήμερα ο Στρατός Ξηράς αποτελεί έναν σύγχρονο οργανισμό, ο όποιος βρίσκεται σε συνεχή και δυναμική αλληλεπίδραση τόσο στο διακλαδικό και επιχειρησιακό περιβάλλον όσο και με την κοινωνία. Επιπρόσθετα ο κ. Στεφανής σημείωσε πως με την πολύτιμη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο εισπράττει την αγάπη και την αναγνώριση των πολιτών.

«Παραδίδω τα καθήκοντα του αρχηγού υπερήφανος διότι το προσωπικό μας ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα μου. Ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της εποχής, αντιμετώπισε τις απειλές, ξεπέρασε τις δυσκολίες και αφιερώθηκε στην υλοποίηση του οράματος» δήλωσε ο κ. Στεφανής και στη συνέχεια απευθυνόμενος στους νέους σπουδαστές της ΣΣΕ τους ζήτησε να ακολουθήσουν πορεία αξιοπρέπειας, να μην ψάξουν για τον εύκολο δρόμο, αλλά να αναζητήσουν και να απαιτήσουν τα δύσκολο γιατί μόνο έτσι θα γίνουν σωστοί ηγέτες.

Ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για τη συνεργασία που είχαν και δήλωσε σταθερά προσηλωμένος, αφιερωμένος και αφοσιωμένος στην πατρίδα και στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Υπερήφανος για τον Ελληνικό Στρατό εκφράζω την απόλυτη πεποίθηση μου ότι δεν βρίσκεται σε κρίση λόγω των ανθρώπων και των αξιών του προσωπικού που τον υπηρετούν και διατηρεί ακέραιη την αισιοδοξία του και το υψηλό ηθικό του. Ο Στρατός Ξηράς αποτέλεσε και θα αποτελεί βασικό πυλώνα γενικής ισχύος και ισχυρή δύναμη αποτροπής» κατέληξε ο κ. Στεφανής.

Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, τόνισε πως θα εργαστεί άοκνα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατά τον καλύτερο τρόπο. «Οραματίζομαι έναν στρατό που θα συνεχίσει να αποτελεί εργαλείο αποτροπής και ισχυρά συνιστώσα στην εθνική στρατηγική, που θα δίνει στην πολιτική ηγεσία επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Ένας στρατός ο οποίος θα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας και θα την εξασφαλίζει από κάθε ξένη επιβουλή. Παράλληλα θα στηρίζει την ελληνική κοινωνία μέσα από ένα πλέγμα δράσεων κοινωνική αρωγής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Α/ΓΕΣ.

Στην τελετή παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος, εκπρόσωποι κομμάτων, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:59