search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:18
MENU CLOSE

Πιο κοντά στο τέλος του Android; – Τι είναι το «Coral» και το «Rammus» της Google

01.02.2019 16:51
Πόλεμος μεταξύ Google και ΜΜΕ - Media

 

Πριν από μερικές εβδομάδας το «Π» αναφέρθηκε στα σχέδια της Google να «τελειώσει» το Android και να προχωρήσει στην παρουσίαση ενός νέου λειτουργικού προγράμματος για φορητές συσκευές, με την ονομασία Fuchsia.

Μάλιστα, ήδη ένας μηχανικός software κατάφερε να εγκαταστήσει το Fuschia στο κινητό της Google Pixel 3XL και η συσκευή να λειτουργήσει κανονικά σε κάποια επίπεδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον τα πράγματα επιταχύνονται και η Google ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις πρώτες συσκευές που θα «τρέχουν» αποκλειστικά με Fuchsia, γεγονός που φαίνεται ότι επιταχύνει και το τέλος του Android, αλλά και του Chrome OS.

Συγκεκριμένα, ήδη στο διαδίκτυο έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα αποτελέσματα τεστ του hardware δύο συσκευών που φέρονται να προετοιμάζονται για το μυστηριώδες λειτουργικό σύστημα.

Η μία συσκευή με το κωδικό όνομα «Coral» φαίνεται να διαθέτει το νέο τσιπ Snapdragon 855 και να τρέχει με Android Q και εκτιμάται ότι θα είναι μια νέα συσκευή Pixel που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τεστ σε μια συσκευή με την κωδική ονομασία «Rammus», έχει τσιπ της Intel και τρέχει με Android 9.

Ειδικοί που μελέτησαν τα τεστ εκτιμούν ότι και οι δύο συσκευές κάνουν δοκιμές με Android προκειμένου να προετοιμαστούν για την μετάβαση στο Fuchsia το οποίο θα αντικαταστήσει το Android εντός ορατού μέλλοντος.

Το Fuschia, βάσει των έως τώρα διαρροών, θα είναι ένα λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» σε φορητές συσκευές, σε «έξυπνες» οικιακές συσκευές και σε υπολογιστές και φαίνεται ότι αποτελεί το επόμενο βήμα για την Google.

Πληροφορίες: BGR

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17