13/12/2019 13:37:10

Πιο κοντά στο τέλος του Android; - Τι είναι το «Coral» και το «Rammus» της Google

Αυτά είναι όλα τα προϊόντα που έχει «σκοτώσει» η Google - Media

 

Πριν από μερικές εβδομάδας το «Π» αναφέρθηκε στα σχέδια της Google να «τελειώσει» το Android και να προχωρήσει στην παρουσίαση ενός νέου λειτουργικού προγράμματος για φορητές συσκευές, με την ονομασία Fuchsia.

Μάλιστα, ήδη ένας μηχανικός software κατάφερε να εγκαταστήσει το Fuschia στο κινητό της Google Pixel 3XL και η συσκευή να λειτουργήσει κανονικά σε κάποια επίπεδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον τα πράγματα επιταχύνονται και η Google ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις πρώτες συσκευές που θα «τρέχουν» αποκλειστικά με Fuchsia, γεγονός που φαίνεται ότι επιταχύνει και το τέλος του Android, αλλά και του Chrome OS.

Συγκεκριμένα, ήδη στο διαδίκτυο έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα αποτελέσματα τεστ του hardware δύο συσκευών που φέρονται να προετοιμάζονται για το μυστηριώδες λειτουργικό σύστημα.

Η μία συσκευή με το κωδικό όνομα «Coral» φαίνεται να διαθέτει το νέο τσιπ Snapdragon 855 και να τρέχει με Android Q και εκτιμάται ότι θα είναι μια νέα συσκευή Pixel που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τεστ σε μια συσκευή με την κωδική ονομασία «Rammus», έχει τσιπ της Intel και τρέχει με Android 9.

Ειδικοί που μελέτησαν τα τεστ εκτιμούν ότι και οι δύο συσκευές κάνουν δοκιμές με Android προκειμένου να προετοιμαστούν για την μετάβαση στο Fuchsia το οποίο θα αντικαταστήσει το Android εντός ορατού μέλλοντος.

Το Fuschia, βάσει των έως τώρα διαρροών, θα είναι ένα λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» σε φορητές συσκευές, σε «έξυπνες» οικιακές συσκευές και σε υπολογιστές και φαίνεται ότι αποτελεί το επόμενο βήμα για την Google.

Πληροφορίες: BGR

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.