search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:21
MENU CLOSE

«Πολύ επικίνδυνες οι δηλώσεις Τσίπρα»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2058
31-1-2019
02.02.2019 04:00
kke1-3.jpg

 

Επίθεση από το ΚΚΕ για τη συσχέτιση Πρεσπών και Κυπριακού

«Οι δηλώσεις Τσίπρα από την Κύπρο, με τις οποίες συσχέτισε τη συμφωνία των Πρεσπών με το Κυπριακό, είναι πάρα πολύ επικίνδυνες, αφού στην ουσία παραπέμπουν ευθέως σε πιο ενεργή παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟϊκού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις, όπως ακριβώς έγινε και με τη συμφωνία των Πρεσπών» τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες τον κυπριακό λαό, καθώς δεν είναι δυνατόν αυτοί που υπέθαλψαν την τουρκική εισβολή και ανέχονται εδώ και 45 χρόνια την τουρκική κατοχή να είναι παράγοντες μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., στο πλαίσιο της οποίας διαιωνίζεται, επίσης, το πρόβλημα κι αναζητείται διχοτομική λύση» καταλήγει στο σχόλιό του ο Περισσός.

«Όχι στην κοροϊδία»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με τον κατώτατο μισθό. «Στην ουσία η κυβέρνηση, με μια στημένη προεκλογική φιέστα – συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, βάζει σε εφαρμογή τον πιο εμβληματικό αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, τον Νόμο Βρούτση, τον οποίο τότε έλεγε ότι θα καταργούσε ως “νόμο – δολοφόνο”» τονίζει το ΚΚΕ σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε. Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

«Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, που συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια θητείας αυτές τις ημέρες, διατυμπάνιζε ότι ο πρώτος νόμος της θα ήταν η επαναφορά στα 751 ευρώ.

Αφού για τέσσερα χρόνια διατήρησε τους άθλιους μισθούς και τον υποκατώτατο, έρχεται με τη σημερινή της απόφαση να μονιμοποιήσει το αντεργατικό πλαίσιο και την ενεργοποίηση της άθλιας διάταξης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται με απόφαση του υπ. Εργασίας, απαγορεύοντας έτσι τη συλλογική διαπραγμάτευση των εργαζομένων για το ύψος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο νόμος αυτός λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως επιταχυντής της μείωσης του μέσου μισθού και συνεχίζει».

Όπως εξηγεί ο Περισσός, «μ’ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση αγνοεί τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, που κατατέθηκαν και ως πρόταση νόμου από το ΚΚΕ και φανερώνει το μέγεθος της εξαπάτησης όλων των προηγούμενων χρόνων. Βέβαια κι αυτή η μικρή αύξηση ακόμη, δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν αυτές οι διεκδικήσεις, με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός «ότι η κυβέρνηση κρύβει το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που έχει οδηγήσει πάνω απ’ τις μισές νέες θέσεις εργασίες να είναι μερικής απασχόλησης και 1 στους 5 εργαζόμενους (από 1 στους 10 το 2013), ιδιαίτερα νέους, να εργάζονται με τέτοιες εργασιακές σχέσεις και να μην παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό».

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει ο Περισσός, η κυβέρνηση «εφαρμόζοντας την τακτική της “καλύβας του Χότζα”, παίρνει πίσω πολλαπλάσια, με ένα σωρό άλλα αντιλαϊκά μέτρα, που διατηρεί και επεκτείνει, όπως η μείωση του αφορολόγητου από την επόμενη χρονιά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:21