search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15
MENU CLOSE

ΥΠΕΣ για ψήφο αποδήμων: Δεν υπάρχει ακόμα πρόταση – Η ΝΔ παίζει μικροκομματικά παιχνίδια

01.02.2019 17:03
Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ για τα αδήλωτα τετραγωνικά - Media
 
Στη διάψευση ότι υπάρχει πρόταση σχετικά με την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από σχετικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και σφοδρή αντίδραση της ΝΔ.
 
Αναλυτικά, το ΥΠΕΣ σημείωσε ότι «η ΝΔ επιλέγει για μία ακόμη φορά ένα κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της ψήφου των εκτός επικρατείας Ελλήνων, για να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια, επικαλούμενη δημοσιεύματα και διαρροές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι εργασίες της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων εκλογέων βρίσκονται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμα οριστική πρόταση – πολλώ δε μάλλον πρόταση της Κυβέρνησης- για το θέμα».
 
Παράλληλα, υπενθύμισε στη ΝΔ ότι «είναι αυτή η Κυβέρνηση που επιχειρεί για πρώτη φορά και με συγκροτημένο τρόπο να επιλύσει αυτό το ιδιαίτερα σύνθετο ζήτημα. Η ΝΔ αντίθετα, στα τόσα χρόνια που κυβέρνησε δεν έπραξε απολύτως τίποτα και είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά για εμπαιγμό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Απλούστατα γιατί είναι εκείνη που κυβέρνησε επί δεκαετίες και φέρει βαρύτατες ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας και την φυγή στο εξωτερικό του πιο παραγωγικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Καλό θα ήταν λοιπόν να είναι πιο προσεχτική στις ανακοινώσεις της διότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση».
 
Το υπουργείο τονίζει ότι «η απρόσκοπτη συμμετοχή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που κατοικούν στο εξωτερικό, στις πολιτικές και εκλογικές διαδικασίες της χώρας μας, έχει σημαντικές πολιτικές, συνταγματικές, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνικές προεκτάσεις και δεν προσφέρεται για φτηνούς εντυπωσιασμούς. Απαιτεί αντίθετα, σοβαρή και επί της ουσίας συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων, την οποία και θα ανοίξουν συντεταγμένα και δημόσια το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, αμέσως μόλις κατατεθεί η πρόταση της ειδικής επιτροπής του ΥΠΕΣ».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:14