search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:13
MENU CLOSE

Η ΕΡΑ Σπορ «Στα γήπεδα της Ιστορίας» – Ξεκινούν δύο νέες εκπομπές

02.02.2019 08:55
Η ΕΡΑ Σπορ «Στα γήπεδα της Ιστορίας» - Ξεκινούν δύο νέες εκπομπές - Media

 

Ένας νέος κύκλος ραδιοφωνικών εκπομπών θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα από τις συχνότητες της ΕΡΑ Σπορ, από 22:00 έως τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για αυτοτελή ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στα γήπεδα της Ιστορίας» για τους αφανείς ήρωες και τις άγνωστες ιστορίες τους, φωτίζοντας έτσι την αθέατη πλευρά του αθλητισμού.

Εκεί που ο αθλητισμός συναντά την κοινωνία, εκεί που η ιστορία γράφεται στο «στίβο» της ζωής. Εκεί που οι αγώνες είναι διαφορετικοί και η αναμέτρηση σημαίνει κάτι παραπάνω από τη νίκη: από τους αγώνες για την ελευθερία, στον αγώνα για την επιβίωση.

Στο πρώτο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ξετυλίγονται οι εξής ιστορίες:

Το «αετόπουλο» της Κατοχής, ο ΕΠΟΝίτης Διονύσης Χριστακόπουλος, θυμάται πώς χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο για να ενισχύσουν την αντίσταση.

Η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς ξετυλίγει τον μίτο της ικαριώτικης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου σε εθνική κατηγορία.

Ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, μέλος της θρυλικής ομάδας του Ίκαρου Νέας Ιωνίας που έφτασε μία ανάσα από την Α’ Εθνική, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο γεγονότα και καταστάσεις.

Αφιέρωμα στα 92 χρόνια του Εθνικού Αστέρα μέσα από τη ματιά των παλαιμάχων, ο θρυλικός αγώνας στο γκέτο Τερεζίενσταντ της Τσεχίας τον Αύγουστο του 1944 και το πρώτο μέρος του ιστορικού αφιερώματος για το αφρικανικό ποδόσφαιρο.

Στην έρευνα και παρουσίαση θα είναι οι Νάσος Μπράτσος και Θωμάς Σίδερης.

Συνάμα, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στην ΕΡΑ Σπορ για τη νέα εκπομπή «Ώρα Ελλάδας». Ο Νίκος Αγγελίδης μέσα από τα ερτζιανά κύματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας μάς ταξιδεύει όπου υπάρχουν Έλληνες… Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Ασία, Ευρώπη… Η Ελλάδα των πέντε ηπείρων! Όπου ζουν, δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν Έλληνες. Πρόσωπα, ομάδες και προσπάθειες ρομαντικές κόντρα στους σύγχρονους καιρούς.

Ένα διαφορετικό κομμάτι της καθημερινότητας, με πολλή ιστορία και σκληρό αγώνα για τη διατήρησης της ρίζας. Ρεπορτάζ, αναλύσεις, παρουσίαση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και σπάνια ντοκουμέντα από το ένδοξο παρελθόν των αθλητικών συλλόγων της ομογένειας.

Μια ξεχωριστή παραγωγή της ΕΡΑ Σπορ με την σύμπραξη της ERT WORLD, κάθε Παρασκευή στις 16:00.
 

Πηγή: dailymedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24