search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:45
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη στην Τουρκία: Ο Τσίπρας είδε τον Τούρκο πρέσβη

02.02.2019 18:56
Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη στην Τουρκία: Ο Τσίπρας είδε τον Τούρκο πρέσβη - Media
 
Συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας, Burak Özügergin, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της επίσκεψης του στην Τουρκία την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Όπως είναι γνωστό, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ θα πραγματοποιήσει και ιστορικής σημασίας επίσκεψη στη Σχολή της Χάλκης, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
 
Όπως σημείωσε και το «Π», η επίσκεψη πραγματοποιείται περίπου δύο μήνες μετά τον αρχικό προγραμματισμό (για αρχές με μέσα Δεκεμβρίου), τον οποίο οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί.
 
Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι οι δίαυλοι με τον Ερντογάν σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί – δεδομένου ότι στην ατζέντα τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί και η εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό.
 
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προσδοκίες από τη συνάντηση αυτή, η κάθε πλευρά αναμένεται να στείλει τα μηνύματά της.
 
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ κληθείς να σχολιάσει τη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία σημείωσε με νόημα: «Καλώς να έρθει. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να του προσφέρουμε μία καλή τουρκική φιλοξενία. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του ή τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω ακόμη. Θα δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία ώστε ο φιλοξενούμενός μας να περάσει όσο καλύτερα γίνεται»
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41