search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Βάσω Γουλιελμάκη: Σ’ αγαπάω, αλλά…

03.02.2019 10:44
Βάσω Γουλιελμάκη: Σ

 

Περιοδεία στην Ελλάδα, καθώς και στην Αμερική και τον Καναδά ετοιμάζεται να κάνει η Βάσω Γουλιελμάκη με την παράσταση «Σ΄αγαπάω, αλλά…», στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο, την Αγγελική Λάμπρη και τον Αιμίλιο Ράφτη. Ήδη η παράσταση έχει παρουσιαστεί τα δύο προηγούμενα Παρασκευο-Σαββατοκύριακα στο «Ράδιο Σίτυ» της Θεσσαλονίκης και μετά το τριήμερο 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου θα ανεβεί σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δημοφιλής ηθοποιός χαρακτηρίζει την παράσταση ανατρεπτική, διαδραστική «ζευγαρο-κωμωδία» με θέμα τον γάμο, το διαζύγιο και κατ΄ επέκταση τις σύγχρονες σχέσεις των ζευγαριών, με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και κυρίως πολλές ανατροπές.

«Σ΄ αγαπάω, αλλά…». Γιατί αυτό το «αλλά», κυρία Γουλιελμάκη; Πού απευθύνεται;

Το αλλά το βάζει ο καθένας όπου θέλει. Γιατί πάντα υπάρχει ένα «αλλά». Υπάρχει στη μεγάλη ευτυχία, στη μεγάλη χαρά, στη μεγάλη αγάπη. «Σ΄ αγαπάω, αλλά…» και συμπληρώνεις εσύ τη φράση.

Κι όσον αφορά την παράσταση, το «αλλά» το συμπληρώνουμε εμείς ή θέλετε να προϊδεάσετε το κοινό μέσω του συγκεκριμένου τίτλου;

Αυτό ακριβώς θέλουμε. Η παράσταση έχει το δικό της «αλλά», όμως ο καθένας έχει ίσως διαφορετικό «αλλά» ή αγαπάει και χωρίς «αλλά”»…

Συνεπώς προβληματίζεται το κοινό από τα «αλλά» της παράστασης;

Πάντα μία παράσταση προβληματίζει το κοινό. Αλλοίμονο αν δεν θέτει προβληματισμούς μία θεατρική παράσταση. Όσο ευχάριστη κι αν είναι, όπως η συγκεκριμένη, πάντα προβληματίζει και πάντα ταυτίζεσαι και βλέπεις κάποια κοινά σημεία ή κοινά σημεία με άλλους. Συγγενείς, φίλους, γνωστούς. Κι όσον αφορά τον εαυτό σου βλέπεις αν είναι έτσι όπως εσύ πορεύεσαι ή όπως θα ΄θελες να πορευτείς και αν κατά τη δική σου άποψη είναι σωστό ή λάθος.

Είναι μία διαδραστική παράσταση; Δίδεται η ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει σ΄ αυτήν;

Βεβαίως. Πρόκειται για μία διαδραστική «ζευγαρο-κωμωδία» με θέμα το γάμο, το διαζύγιο και κατ΄ επέκταση τις σύγχρονες σχέσεις των ζευγαριών, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή μετά κρίσης… νεοελληνική πραγματικότητα, με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και κυρίως πολλές ανατροπές. Κατά τη διάρκειά της το κοινό έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις που θέτουμε οι ηθοποιοί, όπως για παράδειγμα αν είναι για τον ερωτώμενο θεατή το… «κέρατο» σημαντικό ή όχι, αν έχει κάποια σχέση ή δεν έχει, αν θέλει ένα συγκεκριμένο φινάλε της παράστασης ή δεν το θέλει και πολλά άλλα που δεν πρέπει να αποκαλύψω. Πάντως πραγματεύεται τις διάφορες προσωπικές μας σχέσεις και γενικότερα τις ανθρώπινες σχέσεις.

Υπάρχει η άποψη πως κατά την τελευταία δεκαετία με όλο αυτό το «γκρίζο» που υπάρχει στη χώρα μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ο κόσμος έχει στραφεί περισσότερο απ΄ ό,τι παλαιότερα στις κωμωδίες. Υιοθετείτε αυτήν την άποψη;

Τα τελευταία ειδικά χρόνια μ΄ αρέσει αυτά που παίζω στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο να είναι χαρούμενα πράγματα. Και θέλω προσωπικά κι εγώ να γελάω καθημερινά πολύ. Γιατί όλη αυτή η καθημερινότητα μάς βαραίνει και προσπαθούμε να διώξουμε της στενοχώρια μας, τη μιζέρια μας και να είμαστε χαρούμενοι.

Παρότι υπάρχουνε αστάθμητοι παράγοντες, π.χ να κινδυνεύει να μείνει κάποιος άνεργος αν και είχε συμφωνήσει μήνες νωρίτερα για μία θεατρική δουλειά όπως εσείς πρόσφατα;

Δεν είμαι η μόνη, γιατί αυτό γίνεται πάρα πολύ συχνά. Ευτυχώς ως τώρα δεν μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι είχα κλείσει τη συμφωνία 7-8 μήνες νωρίτερα και σ΄ αυτό το διάστημα είχα δεχτεί προτάσεις τις οποίες φυσικά απέρριψα αφού είχα κλείσει κάπου αλλού.

Έχετε υπηρετήσει με επιτυχία την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και φυσικά το θέατρο. Υπάρχει κάτι απ΄ αυτά που επιθυμείτε να κάνετε περισσότερο;

Αγαπώ οτιδήποτε κάνω και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου όταν ερμηνεύω έναν ρόλο. Μ΄ αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα και να μην επαναλαμβάνω ρόλους που έχω παίξει.

Το τριήμερο 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου θα είναι το τελευταίο που θα παρουσιάσετε το «Σ΄ αγαπάω, αλλά…» στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια πού θα την παρουσιάσετε;

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πάμε στην Κρήτη, στην Πάτρα και σε αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας, αλλά και σε τρεις τέσσερις πόλεις της Αμερικής και του Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:32