15/12/2019 00:20:14

Και η ΕΡΤ ανάμεσα στους σταθμούς που διεκδικούν την ταινιοθήκη του Mega

Και η ΕΡΤ ανάμεσα στους σταθμούς που διεκδικούν την ταινιοθήκη του Mega  - Media

 

Αποτελεί ένα από τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην τηλεοπτική επικαιρότητα τους επόμενους μήνες. Στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Mega είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Οι περισσότεροι «μνηστήρες» θα διεκδικούν, φυσικά, την ταινιοθήκη του σταθμού, καθώς αποτελεί και το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι χάρη στις σειρές του το Mega κατάφερε να κρατηθεί «ζωντανό», -σημειώνοντας, μάλιστα, υψηλά νούμερα στην τηλεθέαση -προβάλλοντας επαναλήψεις μέχρι να χαθεί το σήμα του από τους δέκτες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real» η δημοπρασία είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να διεκδικήσει και η ΕΡΤ την ταινιοθήκη του καναλιού. Κάτι που επισήμανε και ο Λευτέρης Κρέτσος σε συνέντευξή του στην ειδική έκδοση του «Marketing Week», πετώντας, ωστόσο, το "μπαλάκι" στη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης για τις τελικές αποφάσεις.

Όπως υπογραμμίζει η «Real», αν η ΕΡΤ κατορθώσει να αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega, θα δημιουργηθεί πιθανότατα ειδική ζώνη στο πρόγραμμά της, καθώς και η δημόσια τηλεόραση έχει τεράστιο αρχείο.

Πάντως όπως αναφέρεται σχετικά θα πρέπει να διευθετηθεί από τις τράπεζες και το καθεστώς κάτω από το οποίο θα γίνει ο πλειστηριασμός. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί τα ζητήματα δικαιωμάτων καθώς δε θα έχει κανένα νόημα να αποκτήσει κάποιος την ταινιοθήκη αν δεν μπορεί να προβάλλει το υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.