search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:04
MENU CLOSE

Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υβριδικό «πολιτικό καρπούζι»

03.02.2019 13:07
Ενημέρωση Ν. Δένδια στους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων  - Media

 

«Δεν είμαστε κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού την οποία θεσμοθετήσαμε και έπρεπε να εφαρμοστεί από το 2017, αλλά λόγω των πειραματισμών της κυβέρνησης Τσίπρα δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ωστόσο μόνο με μια μαζικής έκτασης προσέλκυση επενδύσεων και με ένα ευνοϊκό περιβάλλον στην επιχειρηματικότητα, μπορεί να υπάρξει σημαντική αύξηση των μισθών» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας.

Τόνισε ότι η ΝΔ έχει αφήγημα με βάση την ιδεολογία της αλλά και με κριτήριο τις απαιτήσεις των καιρών, σημειώνοντας «δεν θέλουμε μια Ελλάδα της μιζέριας που θα στηρίζεται σε δανεικά και σε μνημόνια. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, “γέφυρα” της ΕΕ στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ και όχι μια Βενεζουέλα της Μεσογείου».

Εκτιμά ότι η κυβέρνηση η οποία «δοκιμάζεται ήδη σε κάθε ψηφοφορία στη Βουλή» δεν θα μπορέσει να αντέξει επί μεγάλο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας «ο πρωθυπουργός έχει συνειδητοποιήσει την επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ναρκοθετήσει απλώς τη θητεία της επόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Εγκαλεί, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον πρωθυπουργό για επιχείρηση αξιοποίησης ενός εθνικού θέματος «για μικροκομματικούς σκοπούς διχάζοντας την ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο».

Προσθέτει ότι όσες «μεταγραφές» και αν επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ «το πικρό ποτήρι της μεγάλης ήττας από τη Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να το αποφύγει» και χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «εν εξελίξει υβριδικό “πολιτικό καρπούζι”, φαιοπράσινο στο εξωτερικό για να συγκρατήσει παλιούς και να παραπλανήσει νέους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, σκούρο κόκκινο στο εσωτερικό του που είναι το πολιτικό DNA του, αλλά και με ευδιάκριτους, πια, μαύρους κόκκους που γεννήθηκαν από την κυβερνητική τους συμβίωση με τους εθνολαϊκιστές των ΑΝΕΛ”.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα το οποίο «εκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου δεξιά» και ότι την γραμμή της «χαράσσει και εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας κατ’ εξοχήν φιλελεύθερος πολιτικός και ουδείς άλλος».

Πρόσθεσε ότι αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση την οποία κάλεσε «να σταματήσει την πρακτική “σπέκουλα και προβοκάτσια” την μοναδική πρακτική που γνωρίζει να ασκεί καλά».

Τέλος, σημείωσε ότι «τα μεγαλύτερα ποσοστά της ΝΔ τα πέτυχε με την πολύπλευρη διεύρυνση και με τη κυριαρχία της στο μεσαίο χώρο», προσθέτοντας «οι όποιες άλλες απόψεις εφόσον κινούνται εντός των ιδεολογικών ορίων που προανέφερα, δεν δημιουργούν πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε όλοι μας να υπηρετούμε την προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ για ένα κόμμα ανοιχτό στη κοινωνία και σε ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03