search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:33
MENU CLOSE

«Τα είδαν όλα μπλε» – Γάτες και σκύλοι έγιναν… στρουμφάκια (Photos)

03.02.2019 15:53
«Τα είδαν όλα μπλε» - Γάτες και σκύλοι έγιναν... στρουμφάκια (Photos) - Media

 

Μέχρι σήμερα η μόνη διαπιστωμένα μπλε γάτα στον κόσμο ήταν ο γάτος του Τσεσάιρ, από την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων. Ωστόσο, πολύ πρόσφατα οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων σε πόλη της Αγγλίας διαπίστωσαν ότι τα ζώα τους είχαν αποκτήσει μια… κυανή απόχρωση.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Clacton στο Essex της Αγγλίας όπου οι γάτες έγιναν ξαφνικά μπλε. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και σε κάποια σκυλιά, όπως αναφέρει το BBC αλλά και σε λαγουδάκια.

Πώς όμως τα ζώα έγιναν ξαφνικά μπλε; Για όλα φταίει η φωτιά που ξέσπασε σε ένα σκάφος και σε έναν μικρό, ξύλινο αποθηκευτικό χώρο, το βράδυ της Πέμπτης.
 
Στις φλόγες όμως τυλίχθηκαν και επτά σακιά που βρίσκονταν δίπλα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά και σε αυτά περιείχαν σκόνη από μπλε μελάνι. Τα σακιά άνοιξαν και μεγάλες ποσότητες από τη σκόνη απελευθερώθηκαν στον αέρα.
 

Οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Αρκετές γάτες έχουν ήδη πλυθεί αλλά το χρώμα θα ξεβάψει σταδιακά τις επόμενες ημέρες.
 
Η μπλε σκόνη βέβαια, με τη βοήθεια του αέρα αναμένεται να ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες τους κατοίκους της πόλης καθώς έχει βάψει στέγες σπιτιών, καρέκλες, φυτά κλπ.
 
Πηγή: BBC
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:31