26/01/2021 04:48:43

Αργολίδα: Αστυνομικός χειροτονήθηκε διάκονος

Αργολίδα: Αστυνομικός χειροτονήθηκε διάκονος - Media
 
Εν ενεργεία αστυνομικός χειροτονήθηκε διάκονος στην Αργολίδα από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο. Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος την Κυριακή.
 
Ο νεοχειροτονηθείς, βαθιά συγκινημένος από το Μυστήριο της Ιεροσύνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που του έκανε, την οικογένεια του, καθώς και τον εφημέριο του Ιερού ναού, πρωτοπρεσβύτερο π. Αποστόλη Χασάπη κι όλους όσους παραβρέθηκαν στην εις διάκονο χειροτονία του.
 
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Μάνης τόνισε στην ομιλία του προς τον νέο Διάκονο πως τόσα χρόνια ήταν στην υπηρεσία για την ασφάλεια των πολιτών και τώρα θα βρίσκεται στην υπηρεσία για την ασφάλεια των ψυχών.
 
Ο νέος διάκονος είναι εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος θα διατηρήσει την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στην διακονία, ως άμισθος κληρικός.
 
Ο αστυνομικός, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία από μικρή ηλικία, τονίζει ότι «η επιθυμία να προσφέρει εθελοντικό έργο διακονίας, προϋπήρχε».
 
Να σημειωθεί ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς, αστυνομικοί εν ενεργεία, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.