search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:12
MENU CLOSE

Γιλντιρίμ ενόψει επίσκεψης Τσίπρα: Στόχος μας να ενισχύσουμε τη φιλία με την Ελλάδα (Video)

04.02.2019 06:50
Γιλντιρίμ ενόψει επίσκεψης Τσίπρα: Στόχος μας να ενισχύσουμε τη φιλία με την Ελλάδα (Video) - Media

 

Τον στόχο της Τουρκίας να «ενισχύσει τη φιλία» και να «περιορίσει την εχθρότητα» μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινή ιστορία και πολιτισμό παρά τις διαφορές τους, ειδικά στο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο γειτονικές χώρες. Και αν έχουμε κάποιες διαφορές πάνω στη θάλασσα του Αιγαίου, μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, το ίδιο κλίμα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Οι δηλώσεις του κ. Γιλντιρίμ έγιναν μία ημέρα πριν από τη διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα (5-6 Φεβρουαρίου) στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Γιλντιρίμ διαβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός με «τουρκική φιλοξενία».

«Ο κ. Τσίπρας με το καλό να έρθει, καλώς να έρθει. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να του προσφέρουμε μία καλή τουρκική φιλοξενία. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμά του. Όμως εμείς θα δώσουμε όλη την προσοχή μας για να περάσει ο μουσαφίρης μας όσο καλύτερα γίνεται» είπε. 

Ο κ. Τσίπρας θα είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μετά το 1933.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10