search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:48
MENU CLOSE

Ανακωχή τέλος! – Ξεκινά η σύγκρουση Τσίπρα – Καμμένου

04.02.2019 11:16
Από την ακροδεξιά στην προοδευτική συμμαχία!  - Media

 

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από την κυβέρνηση πολλοί προμήνυαν ότι θα ακολουθήσει μία σύγκρουση άνευ προηγουμένου μεταξύ του πρώην Υπουργού Αμύνης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, οι πρώτες μέρες ήταν ήρεμες και χωρίς εντάσεις.

Σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή στον Νίκο Βούτση ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού της Βουλής, ούτε κατά ένα σημείο στίξης. «Εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν, δεν επιθυμώ να επιτρέψω σε κανέναν να αξιοποιεί τη δημοκρατική μου ευαισθησία για να με συκοφαντεί» τονίζει μέσα από την επιστολή του ο Πρωθυπουργός. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνετε στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

Ο Πρωθυπουργός προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές και να μένουν εντυπώσεις ότι υποχωρεί στα αιτήματα του Πάνου Καμμένου και ότι φοβάται τυχόν «αποκαλύψεις» ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής κανονισμού να μην υπάρξει η παραμικρή αλλαγή του κανονισμού.

Το κλίμα Τσίπρα – Καμμένου ταράχθηκε μετά από φήμες και δημοσιεύματα περί ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Μαλδίβες που αποδόθηκε σε διαρροή του Πάνου Καμμένου προς τα ΜΜΕ. Ο Πρώην Υπουργός επιχείρησε να το διαψεύσει μιλώντας για «σκοτεινά κέντρα».

Το tweet της διάψευσης Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο και αναφερόμενος στην έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, σημείωσε πως «η έδρα της Β’ Αθηνών ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες». «Του τον χαρίζω τον κ. Κουίκ άμα θέλει ο κ. Τσίπρας, αλλά η έδρα της Β΄ Αθηνών ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Έχει υποχρέωση στο όνομα της έντιμης συνεργασίας που είχαμε, να την επιστρέψει», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «ο κ. πρωθυπουργός, ο εταίρος μας μέχρι προχθές, δεν φέρθηκε με εντιμότητα προτείνοντας σε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων καρέκλες έναντι της ψήφου. Εμείς δεν θα το κάναμε ποτέ. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει 151 βουλευτές, αλλά θα έπρεπε αυτοί οι βουλευτές να εξαγοραστούν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Δεν υπήρχανε άλλοι, από το ΠΑΣΟΚ ή από το Ποτάμι;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μετά και τη σημερινή (Δευτέρα 4/2) επιστολή του Πρωθυπουργού στο Νίκο Βούτση, όλα δείχνουν πώς ξεκινά ένα μέτωπο σύγκρουσης Τσίπρα – Καμμένου όπου, κανείς δεν αμφισβητεί ότι θα ακουστούν «τα πάντα» και από τις δύο πλευρές. Αρκετοί, προεξοφλούν ότι η σύγκρουση θα μετωπική με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει: «εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν» και τον Πάνο Καμμένο να απαντά: «οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος ούτε απειλούμε ούτε απειλούμαστε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:48