search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Ακόμη ένα βραβείο για τον σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν

04.02.2019 16:54
Ακόμη ένα βραβείο για τον σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν - Media

 

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν κέρδισε το βραβείο του συνδικάτου των αμερικανών σκηνοθετών για την ταινία του “Ρόμα”, μια τιμητική διάκριση που θεωρείται βαρόμετρο για τα ‘Οσκαρ.

Ο 57χρονος Μεξικανός επικράτησε του Σπάικ Λι (“BlacKkKlansman”), του ‘Ανταμ Μακ Κέι (“Vice”), του Πίτερ Φαρέλι (“Green Book”) και του Μπράντλεϊ Κούπερ (“A Star is Born”/ “Ενα Αστέρι Γενινέται”).

Γυρισμένη στα ισπανικά, ασπρόμαυρη και σχεδόν αυτοβιογραφική, εμπνευσμένη από τα παιδικά χρόνια του Κουαρόν στο Μεξικό, η ταινία “Roma” είναι υποψήφια σε 10 κατηγορίες, ανάμεσά τους αυτές της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου σκηνοθέτη, για τα ‘Οσκαρ που θα δοθούν έπειτα από τρεις εβδομάδες.

Το “Ρόμα” βραβεύτηκε ήδη στο φεστιβάλ της Βενετίας όπου απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα. Κέρδισε επίσης το έπαθλο των Critics’ Choice Awards, της μεγαλύτερης αμερικανικής ένωσης κριτικών κινηματογράφου, ενώ βραβεύτηκε και με τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας.

Ο Κουαρόν παρέλαβε το βραβείο το βράδυ του Σαββάτου από τον συμπατριώτη του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο οποίος απέσπασε πέρυσι το βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Σκηνοθετών (DGA) για τη ταινία του “Η μορφή του νερού”. Στη συνέχεια ο ντελ Τόρο έλαβε το ‘Οσκαρ καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Ο Κουαρόν έχει ήδη κερδίσει το βραβείο της DGA το 2014 για την ταινία του “Gravity”.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Κουαρόν ευχαρίστησε τους ηθοποιούς της ταινίας του Γιαλίτζα Απαρίσιο και Μαρίνα ντε Ταρίβα. “Ευχαριστώ την Λίμπο (την οικιακή βοηθό που είχε προσλάβει η οικογένειά του όταν ήταν μικρός), τη μητέρα μου, τη χώρα μου, τον πραγματικό αρχιτέκτονα του ‘Ρόμα'”, δήλωσε.

Ο Κουαρόν είναι ο δεύτερος σκηνοθέτης που λαμβάνει το βραβείο του συνδικάτου των σκηνοθετών για ξενόγλωσση ταινία. Ο Ταϊβανός Ανγκ Λι είχε βραβευτεί το 2000 για τη σκηνοθεσία της ταινίας του “Τίγρης και Δράκος”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23