search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:33
MENU CLOSE

«Πόλεμος» Μαξίμου-ΝΔ για τους «έξι»

04.02.2019 17:05
Συνεχίζονται οι κρίσιμες συζητήσεις για το όριο προστασίας της α

 

“Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού”, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Αναφέρονται, ειδικότερα, στο γεγονός ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές Πειραιώς: “Κουρελού και με τη βούλα”

Πηγές της Πειραιώς απαντώντας σε διαρροή του Μαξίμου αναφέρουν τα εξής: “Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ.κ Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση”.

Και ανακοίνωση από τη ΝΔ: “Κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο”

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ και ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Αυγενάκης: “Ούτε στα Σοβιέτ”

Ο γραμματέας της ΝΔ Λ.Αυγενάκης σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter αναφέρει:

«Η θεσμική κατρακύλα και ο παραλογισμός της κυβέρνησης-κουρελού δεν έχουν τέλος. Οι πρόθυμοι 6 βουλευτές δηλώνουν προκαταβολικά ότι υπερψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, πριν τα δουν, σε οποιοδήποτε θέμα κι αν αφορούν. Ούτε στα Σοβιέτ!».

Στην αντεπίθεση πηγές του Μαξίμου: “Λογικό να έχει νεύρα ο κ. Μητσοτάκης”

“Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία”, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Σχολιάζουν ότι “σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31