search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:45
MENU CLOSE

Στο Μπαγκλαντές η Ατζελίνα Τζολί για τις ανάγκες των προσφύγων (Video)

04.02.2019 17:22
Στο Μπαγκλαντές η Ατζελίνα Τζολί για τις ανάγκες των προσφύγων (Video) - Media

 

Να αξιολογήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές, επιχειρεί η Αντζελίνα Τζολί ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Στο πλαίσιο αυτό η διάσημη ηθοποιός πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Μπαγκλαντές, όπου και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις των προσφύγων Ροχίνγκια για να «επιθεωρήσει» ανάγκες τους. Την ίδια στιγμή θα εξετάσει τις πιο κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Μπαγκλαντές ως χώρα υποδοχής.

 

 

Η 43χρονη Τζολί θα συναντηθεί, επίσης, με την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα, που κέρδισε τους επαίνους της διεθνούς κοινότητας καθώς δεν προχώρησε σε αναγκαστικούς επαναπατρισμούς των προσφύγων, και με τον υπουργό Εξωτερικών Ακ Άμπντουλ Μόμεν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι οι συνομιλίες που θα έχει η λαμπερή πρωταγωνίστρια θα επικεντρωθούν «στην ανάγκη για ασφάλεια και βιώσιμες λύσεις για τον Γολγοθά που βιώνει μία από τις πλέον διωκόμενες μειονότητες, οι Ροχίνγκια» ενώ πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της νέας έκκλησης, που θα απευθύνει ο ΟΗΕ, για τη συγκέντρωση του ποσού των 920 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των Ροχίνγκια.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί στο Μπανγκλαντές. Το 2015 είχε συναντηθεί με πρόσφυγες Ροχίνγκια στη Μιανμάρ και στην Ινδία το 2006.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:45