search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:41
MENU CLOSE

Λυκούδης: Καμία σχέση με transit ιστορίες

04.02.2019 18:00
«Βόμβα» Λυκούδη: Δεν κατεβαίνω στις εκλογές - Media

 

«Είναι από τις λίγες φορές, από τις σπάνιες φορές, που μια υπόθεση ξεκινάει πραγματικά από τα κάτω. Πρόκειται για μια κίνηση ανένταχτων πολιτών του χώρου της Αριστεράς, της Αριστεράς που και εγώ θήτευσα τις προηγούμενες δεκαετίες, ανθρώπων που δεν είναι ενταγμένοι ούτε στη ΔΗΜΑΡ, ούτε στην δική μας κίνηση των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς ή κάπου αλλού. Ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία να μας φέρουν σε μια συζήτηση, διότι υπάρχει πολιτικό κενό, κατά τη γνώμη τους» τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάϊ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας για την εκδήλωση με στόχο την επαναθεμελίωση της Ανανεωτικής Αριστεράς.

«Εμείς ενθαρρύναμε από τη δική μας πλευρά αυτήν την πρωτοβουλία και γι΄αυτό στη συνάντηση που αυτή η επιτροπή συγκάλεσε συμμετείχαμε. Με τον ίδιο τρόπο νομίζω συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Θεοχαρόπουλος. Η συζήτηση είχε ενδιαφέρον ως μια έναρξη κουβέντας» πρόσθεσε.

Ο κ. Λυκούδης επισήμανε ότι το κεντρικό ερώτημα της εκδήλωσης ήταν αν υπάρχει κενό στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς την ώρα που κόμματα που είχαν δώσει μια αίσθηση αισιοδοξίας, σήμερα είναι ή καθηλωμένα ή διαλύονται, όπως είναι το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. «H απάντηση είναι κατά την γνώμη μου ότι δημιουργείται ο χώρος αλλά είναι και εξαιρετικά δύσκολες οι προϋποθέσεις και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, πολύ συνετοί, τα βήματα μας – αν δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκίες και μετά απογοητεύσεις – πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκρατημένα» είπε.

Για τα σενάρια που έχουν γραφτεί και υποστηρίζουν ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα να συγκροτηθεί καταρχήν αυτός ο χώρος σαν ανεξάρτητος και το επόμενο βήμα είναι να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λυκούδης είπε «Με συγχωρείτε αν θίγω τον κύκλο σας αλλά ο χώρος της δημοσιογραφίας είναι κάπως ευφάνταστος χώρος. Και επίσης ο χώρος των πολιτικών στελεχών των κομμάτων έχει μεγάλη φαντασία, ανάλογα με το τι επιδιώκει ο καθένας. Αν δηλαδή κάποιοι από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν όλες αυτές οι προσπάθειες να ενσωματωθούν στη δική τους στόχευση να διευρύνουν την επιρροή τους θα ρίξουν εκεί το βάρος τους. Όσοι δεν την θέλουν θα την υπονομεύσουν» και συμπλήρωσε «Δεν έχουμε καμία σχέση με transit ιστορίες. Καμία απολύτως. Δεν ξέρω τι θα δημιουργηθεί στο μέλλον και τι θα κάνει ο καθένας και τι θέλει ο καθένας. Τώρα δεν είναι τίποτα διαφορετικό, από την εκδήλωση ενδιαφέροντος ενός κόσμου που δεν αισθάνεται καλυμμένος από τα υπάρχοντα σχήματα και θέλει να ξαναζήσει μια προσπάθεια στον χώρο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής Αριστεράς».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10