search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Αυτός ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στον αγώνα Πορτογαλία – Ελλάδα του Euro 2004

04.02.2019 18:51
Αυτός ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στον αγώνα Πορτογαλία - Ελλάδα του Euro 2004 - Media

 

Ο πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι σχεδιαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα το 2004 στην πρεμιέρα του Euro, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε την Πορτογαλία.

Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στο Euro 2004 ήταν εκείνο ανάμεσα στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα. Ύστερα από πολλά χρόνια ο τότε επικεφαλής της αστυνομίας, Κάρλος Άνζος, αποκάλυψε ότι εκείνη την ημέρα ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο απέτρεψαν οι πορτογαλικές αρχές.

«Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο στην έναρξη του Euro. Δεν ξέραμε αν ο σκοπός ήταν να γίνει στην τελετή έναρξης ή κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρεμιέρας. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε. Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ», αποκάλυψε ο Άνζος.

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:35