search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:34
MENU CLOSE

Έλληνες διάσημοι του instagram στο στόχαστρο της εφορίας

04.02.2019 19:34
Έλληνες διάσημοι του instagram στο στόχαστρο της εφορίας - Media

 

Η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων έχει βάλει στο «μάτι» δεκάδες λογαριασμούς Ελλήνων διάσημων -και όχι μόνο- στο instagram, που διαφημίζουν προϊόντα στο προφιλ τους, δίχως να δηλώνουν το αντίστοιχο εισόδηµά στη φορολογική τους δήλωση.

Οι διάσημοι λογαριασμοί στο instagram, προσεγγίζονται από εταιρείες και συµφωνούν για την επιχειρηµατική συνεργασία τους με ποσό αμοιβής ανάλογο με τους ακολούθους τους και την σχετική επιρροή τους. Οι ελεγκτές, αφού κατέγραψαν τη λίστα των επωνύµων που κάνουν χρήση της συγκεκριµένης διαφηµιστικής πρακτικής, ανέτρεξαν στις φορολογικές τους δηλώσεις και διαπίστωσαν ότι δεν έχουν δηλωθεί πρόσθετα εισοδήµατα από την παροχή διαφηµιστικών υπηρεσιών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της «Ηµερησίας», οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν ήδη καταρτίσει λίστα με ονόματα που έχουν εντοπιστεί να εφαρµόζουν τη συγκεκριµένη πρακτική και σύντοµα πρόκειται να προχωρήσουν σε κλήσεις για την παροχή διευκρινίσεων και ελέγχων.
 

«Ο έλεγχος για το αν δηλώνουν το σχετικό εισόδηµα είναι εύκολος» υποστηρίζουν πηγές της φορολογικής διοίκησης που τονίζουν ότι η παροχή διαφηµιστικών υπηρεσιών µε αυτόν τον τρόπο αποτελεί άσκηση επιχειρηµατικής δραστηριότητας και απαιτεί είτε την υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών στην Εφορία είτε την είσπραξη της αµοιβής µε τον λεγόµενο τίτλο κτήσης (πρώην απόδειξη δαπάνης) και τη δήλωση του σχετικού εισοδήµατος στην ετήσια φορολογική δήλωση.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33