search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12
MENU CLOSE

Πάιατ: Έτος σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

04.02.2019 20:18
Αμερικανός πρέσβης: Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία της σχέσης με την Ελλάδα - Media

 

Την ελπίδα το 2019 να είναι το έτος «σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα», εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην αποψινή δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στη Θεσσαλονίκη, για το νέο έτος.

«Η περασμένη χρονιά είχε να κάνει με τη συνέχιση της θεμελίωσης του αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Τώρα αυτά τα θεμέλια είναι πιο δυνατά από ποτέ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη, μια μεγάλη, δυναμική και κοσμοπολίτικη πόλη, αναδείχθηκε ξανά ως πύλη, σταυροδρόμι και παράθυρο για όλη την περιοχή. Η περασμένη χρονιά κατέδειξε πόσο η Ουάσιγκτον και ο κόσμος ευρύτερα αποδίδει σημασία στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Πάιατ, επισημαίνοντας πως «το αυξανόμενο ανάστημα της Ελλάδας στην περιοχή άνοιξε τα μάτια του κόσμου σχετικά με το τι έχει να προσφέρει η Θεσσαλονίκη».

«Από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο ως τον Στρατηγικό Διάλογο του Δεκεμβρίου, οι ΗΠΑ είναι εδώ και είμαστε προσηλωμένοι στην επιτυχία σας», σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «η σκληρή δουλειά εναπόκειται σ’ εσάς».

«Το 2019, καθώς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών, η Ελλάδα χρειάζεται να χτίσει πάνω στα θεμέλια που βάλαμε μαζί. Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να προχωρά σε διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις με τη διαδικασία του fast-track και περισσότερο προβλέψιμους κανόνες. Σχέδια όπως το Ελληνικό πρέπει να προχωρήσουν μπροστά. Η πρόοδος σε πεδία όπως αυτό, θα κάνει περισσότερους Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Πάιατ.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «θα υπάρξει αμερικανικό ενδιαφέρον και για άλλα μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του FSRU καθώς και των αυξανόμενων ευκαιριών στον τομέα των ΑΠΕ».

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε, επίσης, τις δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, εξαγωγέα ασφάλειας και σταθερότητας και πύλης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ευχαρίστησε για το έργο της τη διοίκηση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς τη σκληρή δουλειά τους δεν θα είχαμε καταφέρει όσα έχουμε κάνει έως σήμερα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12