search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Οργή στο SPD για την παρέμβαση Σρέντερ

05.02.2019 06:53
Οργή στο SPD για την παρέμβαση Σρέντερ - Media

 

Σάλο προκαλεί στους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες η παρέμβαση του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στα εσωκομματικά του SPD: σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Σπίγκελ» ο Σρέντερ δεν αποκηρύσσει απλώς τις ιδέες της τρέχουσας ηγεσίας για τη θέσπιση κατώτατης σύνταξης, την οποία διατύπωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Χουμπέρτους Χάιλ, αλλά μοιράζει ταυτόχρονα στυλιστικές συμβουλές στην επικεφαλής του SPD Αντρέα Νάλες (διαπιστώνοντας «προχειρότητα στον τρόπο ντυσίματος») και στον δημοφιλή πρόεδρο της νεολαίας, Κέβιν Κίνερτ («δεν αρέσει στον κόσμο όταν καταφθάνει στο συνέδριο φορώντας πουλόβερ με κουκούλα»).

Την ίδια στιγμή, θεωρεί ότι ο πρώην ηγέτης του κόμματος και αντικαγκελάριος της προηγούμενης κυβέρνησης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είναι ο πλέον ταλαντούχος πολιτικός του SPD και δεν διαπράττει τόσο «ερασιτεχνικά λάθη πολιτικής» όσο η Νάλες.

Οι δηλώσεις του προκαλούν αγανάκτηση στο κόμμα, που τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο για την απεμπόληση των αρχών της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και το σημερινό χάλι στο οποίο βρίσκονται οι εκλογικές επιδόσεις του.

Παράλληλα, η συνέντευξή του χαρακτηρίστηκε πατερναλιστική και μισογυνική απέναντι στη Νάλες και ενόχλησε τα μάλα τις γυναίκες του κόμματος. Ειδικά ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας προειδοποίησε πως η συγκυρία είναι εντελώς εσφαλμένη για την έναρξη μιας συζήτησης περί αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Ιαπωνία.

Στο πρόγραμμά της συγκαταλέγονταν επίσης επαφές με τον αυτοκράτορα Ακιχίτο, με φοιτητές ιαπωνικών πανεπιστημίων και επιχειρηματίες. Η πέμπτη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ιαπωνία όσο βρίσκεται στον θώκο της καταγράφεται τρεις ημέρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης Ε.Ε. – Ιαπωνίας.

Η Μέρκελ επρόκειτο να έχει νωρίς σήμερα το πρωί συνάντηση με τον αυτοκράτορα, ο οποίος αναμένεται να εγκαταλείψει τον θρόνο των χρυσανθέμων την 30ή Απριλίου. Θα είναι η πρώτη παραίτηση από τον αυτοκρατορικό θώκο τα τελευταία περίπου 200 χρόνια.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33