search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Πολύνεκρη πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Παρίσι: Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν οι ένοικοι (photos και videos)

05.02.2019 08:13
Πολύνεκρη πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Παρίσι: Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν οι ένοικοι (photos και videos) - Media

 

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμα 28 τραυματίστηκαν στη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τη μία τη νύχτα, σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο Παρίσι. Ο ένας από τους τραυματίες είναι σοβαρά, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς η πυρκαγιά μαινόταν για ώρες στον 7ο και τον 8ο όροφο του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 28 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους τρεις πυροσβέστες, ενώ ένας τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική ξεκίνησε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα από τον έβδομο και τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστή η αιτία.

Στις 02:30 (03:30 ώρα Ελλάδας) οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους από το ακίνητο, στην οδό Ερλανζέ, ενώ εκκενώθηκαν και γειτονικές κατοικίες.

Αρκετοί ένοικοι είχαν φτάσει στη στέγη της πολυκατοικίας για να σωθούν με τους πυροσβέστες να περιγράφουν δραματικές σκηνές. Κάποιοι μάλιστα πηδούσαν στις ταράτσες των διπλανών κτιρίων σε μία προσπάθεια να γλιτώσουν από τον καπνό.

Οι φλόγες είχαν τυλίξει ολόκληρο το κτίριο και οι προσπάθειες διάσωσης των κατοίκων ήταν υπεράνθρωπες.

 

Το 16ο διαμέρισμα είναι από τα πιο τουριστικά σημεία στο Παρίσι. Εκεί βρίσκονται το φημισμένο Τροκαντερό με θέα στον Πύργο του Άιφελ, το γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν και το Δάσος της Βουλώνης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34