search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52
MENU CLOSE

Α’ κατοικία και κόκκινα δάνεια συζητήθηκαν στο Μαξίμου

05.02.2019 14:34
Α’ κατοικία και κόκκινα δάνεια συζητήθηκαν στο Μαξίμου - Media

 

To τι μέλλει γεννεσθαι του νόμου Κατσέλη που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο και η ρύθμιση-επιδότηση των κόκκινων στεγαστικών δανείων, ηταν τα κυρία θέματα της χθεσινής σύσκεψης στο Μαξίμου, που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την κυβέρνηση που πρέπει, έως την ερχόμενη εβδομάδα, να στείλει το τελικό της σχέδιο στην Κομισιόν, προκειμένου να δρομολογηθεί και η τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων, από τις οποίες θα προκύψει και οι νεες προυποθεσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τρία ήταν τα θέματα που τέθηκαν στο μικροσκόπιο της χθεσινής σύσκεψης, από την οποία δεν προέκυψαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Πρώτον, το ύψος της επιδότησης που θα δίνει το Δημόσιο για τη δόση των δανείων, η οποία θα χορηγείται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Δεύτερον, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να γίνει «κούρεμα» του δανείου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε πρώτο πλάνο θα βρίσκεται η εμπορική αξία του ακινήτου και ο λόγος του ύψους του δανείου. Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα του ύψους του «κουρέματος».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Λιάκος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52