search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος κατά Μητσοτάκη: Υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές

05.02.2019 14:56
Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια του συστήματος το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό  - Media

 

Με σφοδρότητα επιτέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις στη Βουλή.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει.

Είναι ο ίδιος που καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει επιδείξει αναμφισβήτητη θεσμική προσήλωση, καθ’ όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, να αγνοήσει τις θέσεις τόσο του Προέδρου της Κυβέρνησης που απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής όσο και εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.
 
Είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού. Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο».
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι «το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.
 
Αν ο ίδιος μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες».
 
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι «είναι προφανές ότι οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν μπορεί να διαμορφώνονται από πολιτικούς γυρολόγους που θα μπαλώνουν μία εξουσία-κουρελού. Μια κυβέρνηση-κουρελού, μια πλειοψηφία-κουρελού. Η πολιτική δεν έχει σήμερα ανάγκη ούτε από το ήθος ούτε από την αισθητική των έξι τυχοδιωκτών που θέλουν να κρατήσουν για λίγο ακόμη τον κ. Τσίπρα στην εξουσία. Γιατί η σήψη που απλώνει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν σηματοδοτεί μόνο τη δική του αποσύνθεση. Δηλητηριάζει, δυστυχώς, και το σύνολο της δημόσιας ζωής. Προκαλεί αηδία και αποστροφή στους πολίτες. Πριονίζει το πολίτευμα. Και οπλίζει με επιχειρήματα τους εχθρούς της Δημοκρατίας.
 
Πρόκειται, δυστυχώς, για μια πρωτοφανή κατάντια. Ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι’ αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας το οποίο έχει τυλίξει τη χώρα. Για το προσωπικό, για το ηθικό του ναυάγιο. Το μόνο το οποίο του μένει πια είναι να ορίσει, το συντομότερο δυνατόν, χρόνο εθνικών εκλογών για να ανασάνει η χώρα τον καθαρό αέρα της δημοκρατικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δεν έχουν γίνει εκλογές νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα, ο λαός θα απαντήσει σε αυτήν την πρωτοφανή εκτροπή».
 
Επίσης, είχε επιτεθεί και στον Νίκο Βούτση, λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές. Ένας κανονικός Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε επιστρέψει την επιστολή του πρωθυπουργού ως απαράδεκτη. Ένας κανονικός Πρόεδρος θα έπρεπε, επίσης, να είχε επιστρέψει ως απαράδεκτες τις έξι επιστολές που του έστειλαν οι βουλευτές μαριονέτες».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24