search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:20
MENU CLOSE

«Ναι» στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009

23.02.2012 00:18
«Ναι» στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 - Media

Υπερψηφίστηκε η πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση σχετικά με τα αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Υπερψηφίστηκε η πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση σχετικά με τα αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Συγκεκριμένα παρόντες ήταν 256 βουλευτές, 168 ψήφισαν ναι, 76 όχι και 12 παρών

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε πως με την τροπολογία που θα καταθέσει τη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα αποκτήσει εξουσιοδότηση, προκειμένου να υπογράψει ότι «η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα της Eurostat και θα διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτό είναι βασικό σκέλος της νέας δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει η χώρα και ταυτόχρονα «συνιστά σοβαρή προαπαιτούμενη ενέργεια και ουσιώδη υποχρέωση την οποία πρέπει να εκπληρώσει».

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος, τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος, ώστε « να αποσαφηνιστούν άμεσα τα πράγματα» και συμπλήρωσε στη συνέχεια πως «δεν είναι ώρα για μικροψυχίες και τυφλό ρεβανσισμό. Η περίσταση της κρίσης και η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει αμεριμνησία. Πρέπει να καταλήξουμε σε μια ενιαία θέση ώστε να μην διατηρηθεί ανοιχτός κανείς υπαινιγμός».

Την ίδια στιμγή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε την ηθική των βουλευτών, υπογραμμίζοντας πως «είναι πράξη ευθύνης της Βουλής και ηθικής υποχρέωσης του πολιτικού συστήματος να στηρίξουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να κλείσουμε την υπόθεση τώρα, μέσα από μια εξονυχιστική διερεύνηση».

Αντιπαράθεση Βενιζέλου – Δένδια

Εντωμεταξύ, στη Βουλή ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αδιανόητη και τραγική απειλή» την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, για διερεύνηση του ζητήματος μετά την διεξαγωγή εκλογών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, απάντησε εξαπολύοντας φραστική επίθεση στον υπουργό Οικονομικών και επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ οδήγησε την κοινωνία σε φτώχεια και ταπείνωση». Δεν δίστασε επιπλέον να αναφέρει, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του κόμματος του, πως «το γεγονός ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση μην το εκλαμβάνετε σαν στήριξη των έργων σας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03