search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:15
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση για τον δήμο της Αθήνας: Μπροστά με διαφορά ο Μπακογιάννης – Ντέρμπι για τη 2η θέση

06.02.2019 06:48
Κομισιόν: Στο 2,4% η ανάπτυξη το 2020 - Media

 

Πρώτος έρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ, Κώστας Μπακογιάννης, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον δήμο της Αθήνας. 

Μετά τον Κώστα Μπακογιάννη ακολουθούν οι αναποφάσιστοι σε ποσοστό 25,7%. Το 8,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση των υποψηφίων ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, με ποσοστό 7,9%. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος καταλαμβάνει μόλις την πέμπτη θέση, με ποσοστό 6%. 

Ο προερχόμενος από τη ΝΔ, με μακρά όμως πορεία στην αυτοδιοίκηση στον δήμο της Αθήνας Χρήστος Τεντόμας παίρνει ποσοσό 6,2%. Ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ, με 4,2%, ενώ το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες. 

Περίπου το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι το 59,3% απαντά ότι δεν γνωρίζει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο!

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46,8% ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%. Ενας στους δέκα (9,5%) ιεραρχεί ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος. 

Στην έρευνα που διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2%, τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν (ποσοστό 16,6%), ενώ το κυκλοφοριακό / έλλειψη πάρκινγκ παίρνει βραχεία κεφαλή στο μεταναστευτικό, αφού κατατάσσονται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση των σοβαρότερων προβλημάτων της Αθήνας με ποσοστά 13,8% και 13,1% αντίστοιχα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12