search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:17
MENU CLOSE

Τραμπ στην ομιλία του στο Κογκρέσο: Να συνεχίσουμε τον «ευγενή αγώνα» στη Βενεζουέλα για να φύγει ο Μαδούρο

06.02.2019 07:42
Τραμπ στην ομιλία του στο Κογκρέσο: Να συνεχίσουμε τον «ευγενή αγώνα» στη Βενεζουέλα για να φύγει ο Μαδούρο  - Media

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να διεξαγάγει εκ νέου συνομιλίες με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ, ανέφερε την Τρίτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

Ο Τραμπ φέρεται να αποκάλυψε αυτό το σχέδιό του σε παρουσιαστές της τηλεόρασης, ώρες πριν από την ομιλία του για την Κατάσταση της Ενωσης και να σκοπεύει να αναφερθεί στη δεύτερη σύνοδό του με τον Κιμ κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, κατά το δημοσίευμα. Στην ίδια ομιλία έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση στη Βενεζουέλα, και ζήτησε να συνεχιστεί ο «ευγενής αγώνας» για να φύγει ο Μαδούρο.

Oi  ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο αρχηγό του λατινοαμερικάνικου κράτους και εντείνουν τις πιέσεις για να αναγκάσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ενωσης ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να επιδιώξουν «συμβιβασμό».

Σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να απειληθεί μόνο από «ανόητους πολέμους», τις «πολιτικές σκοπιμότητες», ή «γελοίες μικροκομματικές έρευνες».

Ακόμη, στην ομιλία του, ο Τραμπ στηλίτευσε το ότι η Γερουσία δεν έχει εγκρίνει «τριακόσιους διορισμούς» που έχει κάνει, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «άδικο» τόσο για τα πρόσωπα που διόρισε, όσο «και για τη χώρα μας».

Εξάλλου, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο λίγο πριν αρχίσει να την εκφωνεί, ο Τραμπ θα καλέσει στη συνέχεια να αναθεωρηθούν οι νόμοι για τη μετανάστευση ώστε να προστατεύονται «οι ζωές και οι δουλειές των πολιτών μας».

Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στα σχέδιά του για τη δεύτερη συνάντηση κορυφής που σκοπεύει να κάνει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στα τέλη του μηνός.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15