search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:45
MENU CLOSE

Τρένο υψηλών ταχυτήτων στη γραμμή Πάτρα – Αραξος

06.02.2019 10:37
Τρένο υψηλών ταχυτήτων στη γραμμή Πάτρα - Αραξος - Media

 

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για την υλοποίηση της διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων από την πόλη της Πάτρας, αφ’ ενός με τη διασύνδεσή της με το νέο λιμάνι της Πάτρας, με στόχο την συνδυασμένη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων και αφ’ ετέρου με τη διασύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου, με στόχο την εξυπηρέτηση των επιβατών τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Απώτερος στόχος είναι να καταστεί η Πάτρας κέντρο επιχειρηματικότητας και σημαντικός κόμβος συνδυασμένων μεταφορών στην Δυτική Ελλάδα, αυξάνοντας το ΑΕΠ αλλά και τις θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου 2018-2022 του Ο.Σ.Ε., που ήδη εγκρίθηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία και σε συντονισμό με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43