search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:25
MENU CLOSE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών – Έσπασαν γυάλινη πόρτα (Photos)

06.02.2019 12:43
porta2_0

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε έξω από υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, με αίτημα την «απρόσκοπτη καταβολή» των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων.

Μικρής διάρκειας ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο του υπουργείου. Δύο άτομα εισέβαλαν τελικά εντός του κτιρίου και στην προσπάθειά τους να εισέλθουν έσπασαν τη γυάλινη πόρτα. Η ένταση έληξε γρήγορα χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας τόνισε ότι «η ΑΔΕΔΥ είναι σήμερα εδώ διαμαρτυρόμενη για την περικοπή των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων» και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε επανειλημμένως με έγγραφες προειδοποιήσεις συνάντηση με τον κύριο Τσακαλώτο, έτσι ώστε να θέσουμε το θέμα των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Δυστυχώς ο κ. Τσακαλώτος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας παρόλο που είχε αναλάβει δέσμευση ότι θα συναντηθούμε εδώ και 3 μήνες. Θα κάνουμε κι άλλες προσπάθειες να τον συναντήσουμε αν όμως δεν δεχτεί έστω και την ύστατη στιγμή να μας ξαναδεί. Για εμάς ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος εργαζομένων στο Θριάσιο, Μανώλης Βαρδαβάκης, είπε ότι «είμαστε σήμερα εδώ στη συγκέντρωση εργαζόμενοι από την Υγεία και το υπόλοιπο Δημόσιο κι απαιτούμε από την κυβέρνηση πρώτα απ’ όλα να σταματήσει να αναγκάζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται». Και συμπλήρωσε: «Απαιτούμε εδώ και τώρα την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού, απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος κι ένταξη στα βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται στις ανθυγιεινές συνθήκες. Να καταργηθούν τα προνόμια κι επιδοτήσεις, όπως δίνουν οι σημερινές κυβερνήσεις και οι προηγούμενες, σε τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και να εξασφαλιστούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες του λαού».

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα αιτήματά τους, διεκδικούν την «άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος», ζητούν να μη δοθεί «καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο» και να μη γίνει «καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα» και να επεκταθεί και «σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:25