search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:16
MENU CLOSE

Απέλυσαν ντελιβερά επειδή αρρώστησε – Δούλευε 10 ώρες τη μέρα, 6 μέρες την εβδομάδα

06.02.2019 14:36
Ηράκλειο: Λύγισε 4 μήνες μετά το τροχαίο ο 27χρονος ντελιβεράς - Media

 

Την απόλυση οδηγού ντελίβερι επειδή αρρώστησε, από κατάστημα στην περιοχή του Κολωνού καταγγέλλει η αγωνιστική πρωτοβουλία στον χώρο του επισιτισμού «Λάντζα».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Α.Ν. «ξεκίνησε την εργασία του ,ως διανομέας, στο συγκεκριμένο κατάστημα τον Σεπτέμβρη του 2018 και εργάστηκε συνολικά πέντε μήνες εκ των οποίων τους δύο πρώτους ήταν εντελώς ανασφάλιστος. Απασχολούνταν 6ήμερο 10ώρο ενώ δηλωνόταν 4ώρο – πενθήμερο. Ο συνάδελφος ο οποίος έχει οικογένεια με ένα ανήλικο παιδάκι, μπροστά στην ανάγκη για εργασία αποδέχτηκε να εργαστεί με μισθό πολύ λιγότερο από αυτόν που προβλέπει ο νόμος για αυτές τις ώρες απασχόλησης. Για το αφεντικό του όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς μήνα κατέβαλε τα 2/3 του μισθού που είχαν συμφωνήσει.

»Στις αρχές Ιανουαρίου ο Α.Ν ενημέρωσε ότι θα απουσιάσει από την εργασία του για τρείς ημέρες λόγω σοβαρής ασθένειας προσκομίζοντας και τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις που απαιτούνται για την αιτιολογία της αναρρωτικής άδειας. Στις 14/1/2019 ενημερώθηκε από τον εργοδότη ότι απολύεται καθώς η 3ήμερη απουσία του λόγω ασθένειας ήταν δείγμα αδιαφορίας προς την επιχείρηση. Εκτός από την παράνομη απόλυση ο εργοδότης αρνήθηκε να πληρώσει δώρα επιδόματα και δεδουλευμένες οφειλές προς τον εργαζόμενο τις οποίες δεν είχε καταβάλει σε όλο το χρονικό διάστημα που εργαζόταν.

»Μετά την απόλυση του, ο εργαζόμενος, ο οποίος είναι μέλος τους συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού, ενημέρωσε το σωματείο του και προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Η ΛΑΝΤΖΑ σημειώνει ότι «η μόνη απάντηση ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί στον κλάδο μας με τις πλάτες των εκάστοτε Κυβερνήσεων, ΣΕΤΕ ,ΕΕ και ΣΕΒ , δεν μπορεί να είναι η ατομική διαπραγμάτευση με τα αφεντικά. Η λύση περνάει μέσα από τον μαζικό συλλογικό αγώνα ,μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Με την οργάνωση μας στα ταξικά σωματεία, εκεί που η δράση ξεκινάει από εμάς για εμάς και όχι για την εργοδοσία. Τα παραδείγματα του προηγούμενου έτους δείχνουν ότι εκεί που σηκώνουμε ανάστημα, ο αγώνας μας είναι νικηφόρος , γιατί είναι δίκαιος, είναι συλλογικός, είναι πραγματικά μαχητικός.

»Να σηκώσουμε το γάντι που μας πετάει η εργοδοσία καθημερινά. Να μεταφέρουμε τον αγώνα στην δική τους “μεγάλη περιοχή “του γηπέδου . Να μην τσιμπάμε στα εκάστοτε τυράκια της Κυβέρνησης και του ΣΕΤΕ , για αυξήσεις σε μισθούς, την στιγμή που κάθε μέρα βλέπουμε τον πλούτο που παράγουμε να τον καρπώνονται μεγαλοξενοδοχοι, εστιάτορες και αλυσίδες.»

Η Λάντζα καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου στις 12:30 καθώς και στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 13 Φεβρουαρίου στις 09:00, ζητώντας «πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών που χρωστάει η εργοδοσία, άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12