30/09/2020 23:05:39

ΠΟΕΣΥ: Πάγιο αίτημα η κατάργηση του αυτόφωρου

ΠΟΕΣΥ: Πάγιο αίτημα η κατάργηση του αυτόφωρου - Media

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαιρετίζει μέσω ανακοίνωσή της την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτόφωρου και για τα δημοσιεύματα στον Τύπο.

«Η ρύθμιση αυτή-παρόλο που διατηρεί την ισχύ του αυτοφώρου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις - ήταν ένα πάγιο αίτημα του δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς αποτελούσε συνεχή απειλή για τους δημοσιογράφους και τη δουλειά τους», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει την προσπάθεια των Ενώσεων-μελών της αλλά και την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός τους τόσο από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζει πάντως ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν σε κάθε περίπτωση να σέβονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τους κανόνες της δεοντολογίας που οριοθετούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα, για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινωνίας και την ίδια την λειτουργία της Δημοκρατίας».
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.