search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:17
MENU CLOSE

ΠΟΕΣΥ: Πάγιο αίτημα η κατάργηση του αυτόφωρου

06.02.2019 14:56
ΠΟΕΣΥ κατά ΑΠΕ-ΜΠΕ για φωτογραφία αρχείου με επεισόδια σε δημοσίευμα για πορεία μαθητών - Media

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαιρετίζει μέσω ανακοίνωσή της την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτόφωρου και για τα δημοσιεύματα στον Τύπο.

«Η ρύθμιση αυτή-παρόλο που διατηρεί την ισχύ του αυτοφώρου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις – ήταν ένα πάγιο αίτημα του δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς αποτελούσε συνεχή απειλή για τους δημοσιογράφους και τη δουλειά τους», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει την προσπάθεια των Ενώσεων-μελών της αλλά και την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός τους τόσο από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζει πάντως ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν σε κάθε περίπτωση να σέβονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τους κανόνες της δεοντολογίας που οριοθετούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα, για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινωνίας και την ίδια την λειτουργία της Δημοκρατίας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16