search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:34
MENU CLOSE

Νέο εργαλείο ασφαλείας από την Google: Ελέγχει την ισχύ των κωδικών μας

06.02.2019 15:21
Τα δέκα χειρότερα passwords για το 2019 - Ποιος αριθμός σκαρφάλωσε στην κορυφή - Media

 

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση: να προσπαθούμε να βρούμε έναν κωδικό για τους διάφορους λογαριασμούς μας στο διαδίκτυο και να προσπαθούμε ο κωδικός αυτός να είναι εύκολος στην απομνημόνευση και ταυτόχρονα αρκετά ισχυρός, ώστε να μην μπορεί να «σπάσει» εύκολα.

Πολλά sites μας δείχνουν αν ο κωδικός που επιλέξαμε είναι επαρκώς ισχυρός, ωστόσο πλέον η Google πάει τα πράγματα λίγο παραπέρα και φροντίζει να μας ενημερώνει εκείνη για την ασφάλεια των passwords μας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε μια επέκταση του Chrome που ονομάζεται Password Checkup, η οποία βοηθά στην προστασία των λογαριασμών μας από χάκερς και άλλους κακόβουλους τύπους στο διαδίκτυο.

Το Password Checkup διατίθεται δωρεάν και ενημερώνει πότε «κινδυνεύουν» οι κωδικοί πρόσβασή μας. Συγκεκριμένα, όταν κάποιος επιχειρήσει να συνδεθεί με ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης που γνωρίζει η Google ότι έχει παραβιαστεί, τότε ο Chrome ειδοποιεί τον χρήστη να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης.

Τo Google Password Checkup είναι διαθέσιμο σαν επέκταση του Chrome. Λειτουργεί μόνο με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης Chrome.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15