search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:49
MENU CLOSE

Μήνυμα στήριξης Βέμπερ σε Μητσοτάκη: Ως πρωθυπουργός θα έχει τη στήριξη της Ευρώπης

07.02.2019 09:00
Μήνυμα στήριξης Βέμπερ σε Μητσοτάκη: Ως πρωθυπουργός θα έχει τη στήριξη της Ευρώπης - Media

 

Ένα νέο ξεκίνημα και μια οικονομία φιλική προς τις επενδύσεις χρειάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την συνάντηση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, μιλώντας στα Νέα, επανέλαβε τη στήριξή του προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Χρειάζεται μια σύγχρονη φιλική προς τις επενδύσεις οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα ξεκάθαρο όραμα και μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών», σημειώνει.

Στόχος είναι ασφαλώς να σταλεί το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κόντρα στον λαϊκισμό και την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ακόμα ότι η Αθήνα ήταν πάντα ψηλά στην ατζέντα του. «Είμαστε ίδια γενιά πολιτικών με τον Κυριάκο, θέλουμε να δουλέψουμε μαζί. Θέλω να τον στηρίξω και να αισθανθεί ότι ως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει τη στήριξη των ισχυρών εταίρων στην Ευρώπη» σημειώνει.

 

Διήμερο συνέδριο ενόψει Ευρωεκλογών

Παρούσα στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα είναι σύσσωμη η ηγεσία του, ενώ θα είναι παρόντες και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής κάθε ομάδας ευρωβουλευτών του ΕΛΚ ανά κράτος-μέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί μεταξύ άλλων τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο.

To διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου:

– 09:00 Δημόσια συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάνφρεντ Βέμπερ με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

– 11:30 Παρουσία των κκ Μητσοτάκη και Βέμπερ, τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών θα παρουσιάσουν στους ευρωπαίους πολιτικούς τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους στην κρίση. Τη συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

– 16:00 Οι κκ Βέμπερ και Μητσοτάκης θα περιηγηθούν στα γραφεία της εταιρείας Workable, όπου θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο και το μέλλον της εργασίας.

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου:

-10:00 O Κυριάκος Μητσοτάκης και o Πάμπλο Κασάδο θα συζητήσουν για κοινές δράσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ θα καταλήξει σε ένα ενιαίο κείμενο συγκεκριμένων πολιτικών λύσεων για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη, που αποβλέπουν να γίνει πράξη η δέσμευση του ΕΛΚ για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.

 

Η δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης

Τη δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τον Βέμπερ.

«Η ψηφιακή μεταρρύθμιση της Ελλάδας είναι προϋπόθεση ανάπτυξης. Εμείς υστερούμε σε αυτό τον τομέα. Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται άμεσα σε εμένα, ώστε να εξασφαλιστεί η οριζόντια και πλήρης εφαρμογή της μεταρρύθμισης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε επίσης πως προτεραιότητά του είναι οι πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Οι θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα δεν δημιουργούνται με επιδοτήσεις ή συμβάσεις από το κράτος, αλλά μέσω της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της καινοτομίας.

Η προτεραιότητά μας είναι: πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα θα γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, κυρίως στο χώρο των ανθρωπιστικών και κλασσικών επιστημών. Οι κλασσικές αξίες είναι ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η Ελλάδα θα προάγει τη σύνδεση αυτών των αξιών με τη σύγχρονη ανθρώπινη δημιουργία».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48