search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:04
MENU CLOSE

Το αίτημα Καμμένου και ο… «πύραυλος» Κουμουτσάκος

07.02.2019 12:41
4691134.jpg

 

 

Με την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ο Πάνος Καμμενος κατέθεσε αίτημα ψήφισης του Πρωτοκόλλου ένταξης με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, επειδή, όπως υποστήριξε, εκχωρεί τμήμα της εθνικής κυριαρχίας.

 

«Μετά από την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ παύει η Ελλάδα να έχει κυρίαρχο δικαίωμα για να ζητήσει αυτό που προβλέπει το άρθρο 5 δηλαδή συλλογική άμυνα έναντι όμορου κράτους, καθώς πλέον το κράτος αυτό δεν θα είναι τρίτο κράτος. Άρα η συγκεκριμένη κύρωση αφορά σε συνθήκη παραχώρησης κυριαρχικού δικαιώματος», ανέφερε ειδικότερα ο Πάνος Καμμένος.

 

«Το Σύνταγμα απαιτεί τέτοιες διαδικασίες όταν πρόκειται η χώρας μας να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς και να παραχωρήσει τέτοιου είδους αρμοδιότητες» απάντησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Από την πλευρά της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε πως «ο Πάνος Καμμένος είχε τη δυνατότητα να προσβάλει τις διαδικασίες όταν καταθέσαμε το περασμένο καλοκαίρι πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Αυτά που λέει σήμερα στερούνται πολιτικής νομιμοποίησης». Ανάλογες θέσεις διατύπωσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης με το αίτημα του προέδρου των ΑΝΕΛ να απορρίπτεται καθώς υποστηρίχθηκε μόνο από την Χρυσή Αυγή.

 

«Άρα όλοι εκτός από τη Χρυσή αυγή ανάμεσά τους και ο πύραυλος Κουμουτσάκος, που έλεγε και ένας φίλος, και η ΝΔ απορρίπτουν το 180 και ανάβουν άλλες λαμπάδες» σχολίασε ειρωνικά ο Πάνος Καμμένος για την απόρριψη του αιτήματος του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03