search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:22
MENU CLOSE

IBNA: Να… τιναχτεί στον αέρα κινδύνευσε το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία – Εμπλοκή στο παρά πέντε

08.02.2019 16:01
4707337_0.jpg

 

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία κινδύνευσε να αναβληθεί, καθώς η τουρκική πλευρά επιχείρησε να θέσει προσκόμματα της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου IBNA, η εμπλοκή προκλήθηκε από την Άγκυρα, η οποία θέλησε να μην επιτρέψει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Χάλκη και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχε δώσει το πράσινο φως για την επίσκεψη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, μάλιστα, ότι «οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν ακόμα και όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας, από όπου η ελληνική αποστολή θα ξεκινούσε το ταξίδι της στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν δεχόταν “δικαιολογίες” της τελευταίας στιγμής και έδωσε την εντολή για ακύρωση του ταξιδιού στην Άγκυρα.
 
Τα τηλέφωνα “πήραν φωτιά” και τελικά το πράσινο φως δόθηκε από το Προεδρικό Μέγαρο, με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν να συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στην Αγία Σοφία και τη Χάλκη.
 
Το μήνυμα είχε περάσει και η επίσκεψη στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αν και καθυστέρησε -σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία- ενίσχυσε το θετικό προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο».
 
Πηγή: IBNA
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15