search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:29
MENU CLOSE

Στ. Θεοδωράκης: Δεν διαλύονται τα κόμματα με μεταγραφές βουλευτών

08.02.2019 16:50
Στ. Θεοδωράκης: Δεν διαλύονται τα κόμματα με μεταγραφές βουλευτών - Media

 

Τα βέλη του τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε σημείο που άκουσε βουλευτές να ρωτούν ποιο Ποτάμι εκπροσωπεί, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να τονίζει ότι… «τα κόμματα δεν διαλύονται με μεταγραφές βουλευτών».

Έκπληκτος από την στάση των δύο κομμάτων εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι στηρίζεται σε πληρεξούσια βουλευτών που αλλάζουν άποψη ανάλογα με την ώρα και την ημέρα.

«Εκπλήσσομαι γιατί θα ψηφίσει υπέρ μιας νατοϊκής επιλογής αλλά ταυτόχρονα αυτός ο ίδιος σχηματισμός χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο. Εκπλήσσομαι γιατί εξ δεξιών είναι μια αντιπολίτευση που υποστηρίζει την πολιτική του ΝΑΤΟ αλλά σήμερα θα ψηφίσει όχι στην ένταξη μιας μικρής βαλκανικής χώρας», είπε και… συμπαραστάθηκε στον ελληνικό λαό «που προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται στη χώρα».

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον επικεφαλής του Ποταμιού δεν «υπάρχει καν σπονδυλική στήλη, αρκεί το ότι να ναι να φέρνει ψηφαλάκια. Να επεκταθεί το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια; Ένα διαχρονικό ερώτημα. ΣΥΡΙΖΑ Ναι! ΝΔ ΟΧΙ! Και μετά απορούμε γιατί ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς», είπε και «συμβούλεψε κάποια στελέχη της ΝΔ να αλλάξουν ρώτα γιατί -όπως είπε- τους βλέπει να διαδηλώνουν αλα μπρατσέτα Σκουρλέτης και Γεωργιάδης έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία φωνάζοντας «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Σε ότι αφορά τη θέση του κόμματός του για το Σκοπιανό ήταν ξεκάθαρος: «Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ. Να μην αφήσουμε τα γεγονότα στην τύχη τους, να πάρουμε πρωτοβουλίες και να βγούμε κερδισμένοι από την Συμφωνία. Το να υψώνουμε τείχη είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να χτίζουμε γέφυρες και να διαμορφώνουμε συμμαχίες. Το Ποτάμι δεν ποντάρει στην αντιπαράθεση με τις γειτονικές χώρες, στην έξαρση του εθνικισμού και στην περιχαράκωση», είπε χαρακτηριστικά.

Επανερχόμενος στη ΝΔ αναρωτήθηκε: «Εφόσον θεωρείτε αυτή τη συμφωνία καταστροφική, τότε γιατί δεν κάνετε το αυτονόητο; Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε απλά και σύντομα ότι ως η επόμενη κυβέρνηση, θα θέσετε από την πρώτη μέρα βέτο στην ενταξιακή πορεία των γειτόνων μας στην Ε.Ε»;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:29