search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:55
MENU CLOSE

Καμμένος: Με εκτελέσατε – Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να γίνετε νέος Σαμαράς

08.02.2019 17:24
Καμμένος: Με εκτελέσατε - Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να γίνετε νέος Σαμαράς - Media

 

Ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησής του από βουλευτής άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στη διάρκεια της συγκινησιακά φορτισμένης του ομιλίας στη Βουλή.

Απευθυνόμενος, κατα κύριο λόγο, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θα προτιμήσω σήμερα το βράδυ ίσως να δώσω και την παραίτησή μου ως βουλευτής, για να δείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την καρέκλα. Εγώ χτυπήθηκα με την διαπλοκή εδώ και τρία χρόνια».

«Διαπράξατε ένα έγκλημα κ. πρωθυπουργέ. Με εκτελέσατε. Σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ είναι ένα έγκλημα που δεν θα το ξεχάσουν ποτέ», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι «σέβομαι τις αποφάσεις του κάθε βουλευτή που παραμένει ανεξάρτητος. Δεν αποδέχομαι εκείνους που μεταπηδούν στην κυβερνητική πλειοψηφία και αντάλλασσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα».

Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι «αυτή την στιγμή πιο ικανοποιημένη είναι η ηγεσία της ΝΔ για την σύμβαση που υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί φεύγει η καυτή πατάτα από τα χέρια της», λέγοντας ότι «σε λίγα λεπτά θα καταθέσουμε την διαγραφή του βουλευτή Παπαχριστόπουλου. Ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στον δρόμο, ξέρουμε να παλεύουμε. Αλλά δεν σας κρύβω ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα».

Τόνισε, δε, προς τον κ. Τσίπρα ότι «θα δώσουμε την μάχη μας αλλά έχετε υποχρέωση σ’αυτά που συμφωνήσαμε εσείς κύριε Πρόεδρε να προχωρήσετε. Η διαπλοκή ζει. Αυτοί που έχουν παραβεί τον όρκο τους παραμένουν στην θέση τους. Και ο ελληνικός λαός αυτό το περιμένει από την κοινή μας προσπάθεια».

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να γραφτείτε στα κιτάπια ως νέος Αντώνης Σαμαράς

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Πάνου Καμμένου το λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Όπως είδατε, είμαι εδώ» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως «δεν δύναμαι να σας παρακολουθήσω να αποκαθηλώσετε και να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας, των 4 τελευταίων ετών. Ακούγοντας σας, και χωρίς να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, θέλω να πω το εξής. Είπατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή ή τη ΝΔ. Θα σας αφιερώσω ένα ποίημα του Καβάφη: “Κανούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σε ακολουθεί”» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην απάντηση του προς τον Πάνο Καμμένο.

«Αυτό που θα μείνει είναι τα θετικά. Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε μπροστά σε ένα κρίσιμο θέμα. Και θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να γραφτείτε στα κιτάπια ως νέος Αντώνης Σαμαράς» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με Ματρόζο η ανταπάντηση Καμμένου

Ανταπαντώντας ο Πάνος Καμμένος είπε προς τον πρωθυπουργό πως «θα σας αφιερώσω και εγώ ένα στίχο από τον Ματρόζο, έναν ναύαρχο της επανάστασης από τις Σπέτσες: Αν οι ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φοράγαν στέμμα».

Σύγκρουση Καμμένου – Νικολόπουλου

Σε ανοιχτές «εχθροπραξίες» εισήλθε η σύγκρουση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Μετά την μήνυση σε βάρος του κ. Καμμένου που κατέθεσε ο κ. Νικολόπουλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δημοσιοποίησε τα SMS που αντάλλαξε με τον βουλευτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52