search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:04
MENU CLOSE

Φθηνότερες μελιτζάνες και πιπεριές τάζει ο Ερντογάν ενόψει εκλογών

08.02.2019 17:50
Φθηνότερες μελιτζάνες και πιπεριές τάζει ο Ερντογάν ενόψει εκλογών - Media

 

Η οικονομική κατάσταση στη Τουρκία αποτελεί μείζον ζήτημα για τους ψηφοφόρους και ενόψει των τοπικών εκλογών στις 31 Μαρτίου, ο Ταγίπ Ερντογάν υπόσχεται να αναγκάσει τα παντοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ να ρίξουν τις τιμές τους..

«Εάν ορισμένοι άνθρωποι επικεντρώνονται στην αύξηση των τιμών στα σούπερ μάρκετ ή αλλού, οι δήμοι μας θα αρχίσουν να πωλούν τρόφιμα» είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Σίβας. «Εμείς θα εισαγάγουμε προϊόντα εκεί σε χαμηλότερες τιμές» σημείωσε.

Σύμφωνα με τη TurkSat οι τιμές στις πιπεριές και τις μελιτζάνες, λαχανικά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής στα τουρκικά νοικοκυριά, αυξήθηκαν άνω του 80% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους κερδοσκόπους ότι επιχειρούν να υπονομεύσουν την κυβέρνησή του. «Ο Τζορτζ, ο Χανς θέλουν να μας πλήξουν και αυτοί οι άνθρωποι τους βοηθούν» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, χρησιμοποιώντας δυτικά ονόματα για να αναφερθεί στις ξένες δυνάμεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και γαμπρός του Ερντογάν, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας την Τετάρτη για «τρομοκρατία των τροφίμων», σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Οι δήμοι θα ξεκινήσουν να πωλούν σε χονδρική στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, πρόσθεσε ο Αλμπαϊράκ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:01